Previous Next

Försäkringsjättar samlokaliserar kontor

Uthyrning

19 januari 2022

Både Trygg-Hansa och Folksam väljer nu att samlokalisera sina verksamheter i Skåne för att effektivisera och spara pengar. Trygg-Hansa samlar sina fem regionkontor på 12 000 kvadratmeter hos Wihlborgs.

Wihlborgs har tecknat avtal med Trygg-Hansa om 12 000 kvadratmeter och en hyrestid på 15 år i trippelcertifierade Kvartetten (Pulpeten 5) i Hyllie, Malmö.

Flytten innebär att Trygg-Hansa samlokaliserar fem regionkontor med sammanlagt 1 000 medarbetare. Uthyrningen på 12 000 kvadratmeter blir en av de största i kontorsuthyrningarna i Sverige det senaste året.

Kvartetten, Wihlborgs tredje kontorshus i Hyllie och som står klart i början av 2023, certifieras enligt NollCO2, WELL och Miljöbyggnad Guld. Certifieringen NollCO2 syftar till att uppnå nettonoll klimatpåverkan över byggnadens hela livscykel.

– Vårt nya kontor i Hyllie gör det möjligt för oss att samla våra över 1 000 medarbetare i Malmö under ett tak vilket är en viktig milstolpe och en avgörande framgångsfaktor för vår fortsatta expansion efter sammanslagningen med Moderna Försäkringar. Wihlborgs är väldigt lyhörda för våra specifika krav som rör allt från medarbetarnas trivsel till våra högt ställda hållbarhetskrav, säger Mats Dahlquist, VD på Trygg-Hansa.

– Vi är mycket glada över att Trygg-Hansa väljer Kvartetten för den fortsatta utvecklingen av sin verksamhet, och dessutom på så lång sikt. I detta kontorshus har vi förverkligat höga ambitioner för lågt klimatavtryck och människors välbefinnande utan att tumma på långsiktig flexibilitet och hög byggnadskvalitet, säger Ulrika Hallengren, VD för Wihlborgs.

I Kvartetten återstår nu endast 15 procent av den uthyrningsbara ytan. 

Colliers har agerat rådgivare åt Trygg-Hansa i uppdraget att samlokalisera deras regionkontor och skapa ett gemensamt kontor i Malmö. 

Även Folksam samlar verksamheten i Skåne

Folksam samlar också sin verksamhet i Skåne.

Bolaget har under de senaste åren genomfört en översyn i syfte att samla sin verksamhet till färre men större kontor. Som en följd av det arbetet samlas verksamheten i Skåne på Folksams kontor i Malmö, på Davidshallsgatan i Triangeln.

Kontoret i centrala Helsingborg stängs och medarbetarna erbjuds jobb i Malmö respektive Örebro.

På kontoret i Malmö arbetar idag 105 personer. Efter förändringen kommer drygt 240 medarbetare att arbeta på Folksams Malmö-kontor som därigenom blir ett av de större i Sverige.

– Att samla verksamheten på färre men större kontor är en strategi vi haft sedan ett par år tillbaka. Det handlar både om att skapa bättre möjligheter för rekrytering och utveckling av medarbetare samt om att hålla våra kostnader nere, säger Anna-Karin Laurell, chef Marknad och försäljning.

På kontoret i Helsingborg jobbar idag 138 medarbetare. Det är främst medarbetare inom skadeservice, kundservice och rådgivning. Alla dessa medarbetare erbjuds fortsatt anställning vid Folksams kontor i Malmö. Medarbetarna inom byggteknik erbjuds istället arbete i Örebro eller annan tjänst i Malmö.

– Vi har ett starkt team i Helsingborg. Genom att samla våra medarbetare i Malmö skapar vi en ännu bättre möjlighet att fortsätta utveckla ett sammanhållet kundmöte, säger Annkristine Wuopio Mogestedt, skadechef i Folksam.

Förändringen träder i kraft den 1 december 2022. Alla medarbetare är informerade.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se