Förskola hyr 1 164 kvm i Rosengård Centrum Barnomsorgen i Malmö AB kommer att hyra 1 164 kvm med en tillhörande utemiljö.

Förskola hyr 1 164 kvm i Rosengård Centrum

Uthyrning

18 februari 2022

Rosengård Centrum TH AB, med Trianon och Hemmaplan som ägare, har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med en förskola.

Trianon och Fastighets AB Hemmaplan utvecklar i det gemensamma bolaget Rosengård Centrum TH AB 129 nya lägenheter inklusive utbildningslokaler för förskola och skola i bottenplan.

Nu har ett 15-årigt hyresavtal tecknats med Barnomsorgen i Malmö AB som kommer att öppna sin tredje förskola i området. Beräknad inflyttning för förskolan är 2025.

Barnomsorgen i Malmö AB kommer att hyra 1 164 kvm med en tillhörande utemiljö för cirka 80 barn till sin verksamhet i norra Rosengård Centrum. Den privata förskoleverksamheten finns redan i Rosengård med två förskolor, Malmö Gröningen och Jinans förskola.

Rosengård Centrum TH utvecklar i direkt abslutning till de nya bostäderna i området även service, handel och ett nytt bibliotek.

– Uthyrningen till förskolan Barnomsorgen i Malmö AB är en viktig pusselbit i den fortsatta utvecklingen av Rosengård Centrum. Vi är säkra på att mixen av samhällsservice och handel, samt förtätning med nya bostäder är rätt strategi och en riktning som vi kommer att se mer av i framtiden. Vi ser nu fram emot byggstarten senare i höst, säger Anna Heide, affärsutvecklingschef på Trianon.

– Vi ser fram emot att utöka vår verksamhet och kunna erbjuda fler barn plats i vår nya förskola och utveckla vår verksamhet i nybyggda lokaler på Rosengård där vi i dagsläget bedriver två förskolor sedan 2013, säger Mohamad Akel, verksamhetschef på Barnomsorgen i Malmö AB.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se