Fridaskolan till Wallenstam och Kallebäcks Terrasser – Vi är väldigt glada att välkomna Fridaskolan till Kallebäcks Terrasser där vi just nu har över 1 100 hyreslägenheter i produktion, säger Marina Fritsche, vice VD på Wallenstam.

Fridaskolan till Wallenstam och Kallebäcks Terrasser

Uthyrning

27 september 2021

I fredags beslutade byggnadsnämnden i Göteborgs stad om bygglov för en F-9-skola i Kallebäcks Terrasser, Göteborg.

Det blir Fridaskolan som planerar att 2023 välkomna barn till skolan och förskolan i området. Skolan kommer att växa i lagom takt och från start ta emot elever från förskoleklass upp till sjunde klass, för att fullt utbyggd vara en komplett F-9-skola.

– Vi är väldigt glada att välkomna Fridaskolan till Kallebäcks Terrasser där vi just nu har över 1 100 hyreslägenheter i produktion. Fridaskolan blir ett välkommet tillskott till området, inte minst för alla de familjer med barn som kommer att flytta hit, säger Marina Fritsche, vice VD på Wallenstam.

Fridaskolan är en personalägd friskola som funnits i snart 30 år. Den första Fridaskolan öppnade 1993 i Vänersborg, sedan dess har skolan vuxit av egen kraft och finns idag i Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla, Mölnlycke, Göteborg och Helsingborg.

– Vi ser otroligt mycket fram emot att starta i Kallebäcks Terrasser och få bidra med en skola där inte bara en riktigt bra miljö för lärande präglar elevernas vardag, utan också tillit, trygghet och social öppenhet. Vi brukar säga att vi vill att våra elever ska lämna oss raka i ryggen, med god kännedom om sig själva, sina kunskaper och förmågor – fulla med tillförsikt och med en livslång upptäckarlust och vilja att lära sig mer. Frida är helt enkelt ett ställe där barn växer, säger Tomas Borgvall, skol- och utbildningschef på Frida Utbildning.

Området Kallebäcks Terrasser har bästa läget nära kommunikationer, staden och naturen. Fullt utbyggt kommer området att erbjuda 1800 nya hem, ett lokalt torg med restauranger, caféer, närservice samt kontor, skola, förskola och gym. De första bostadshyresgästerna har redan fått nycklarna till sina nya hem.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se