Företagsparken bildar bolag med Autocirc Autocircs och Företagsparkens gemensamma bolaget ska äga och utveckla de fastigheter där Autocirc bedriver verksamhet. Det gemensamma bolaget förvärvade nyligen fyra fastigheter i Höganäs, Östersund och Pedersöre i Finland från Autocirc.

Företagsparken bildar bolag med Autocirc

Transaktion

3 september 2021

Fastators innehavsbolag Företagsparken fortsätter att hitta nya och kreativa affärsmodeller. Nu startar man gemensamt bolag med Autocirc, en ny aktör för cirkularitet inom bildelar.

Det gemensamma bolaget ska äga och utveckla de fastigheter där Autocirc bedriver verksamhet.

Det gemensamma bolaget förvärvade nyligen fyra fastigheter i Höganäs, Östersund och Pedersöre i Finland från Autocirc.

Fastigheterna är fullt uthyrda på långa avtal till Autocircs dotterbolag, vilka bedriver verksamhet inom bildemontering med uttrycklig ambition att förbättra cirkulariteten och hållbarheten i branschen.

Fastigheterna har en uthyrningsbar area om totalt cirka 13 500 kvadratmeter och en total tomtarea om cirka 114 000 kvadratmeter.

Croisette Real Estate Partner agerade rådgivare åt säljaren.”

– Autocirc har en fantastiskt intressant affärsidé och man letade efter en långsiktig fastighetspartner för att underlätta förverkligandet av denna. Företagsparken passar perfekt in i detta och vi är mycket glada över att ha hjälpt dessa parter att hitta varandra, säger Olle Håkanson Nobel, Co-head of Transactions, Croisette Real Estate Partner.

Borås-baserade Autocirc presenterar sig som "är navet i ett cirkulärt återanvändningskoncept".

Tillsammans med flera fristående aktörer minimerar företaget materialspill, Co2-utsläpp, och tillgodoser bildelsmarknaden med ett stabilt flöde av hållbara reservdelar.

– Genom att skapa en affärscirkel som återanvänder och förlänger livslängden på begagnade delar kan vi behålla så många bildelar som möjligt. Det gör att vi kan optimera livslängden på bildelar, förklarar företaget.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se