Fredagsintervjun: ”Superkul att få utveckla bolaget” Dan Törnsten, vd, Colliers.

Fredagsintervjun: ”Superkul att få utveckla bolaget”

Reportage

11 oktober 2019

Nu berättar Colliers svenska vd Dan Törnsten om de nya storsatsningarna, kompetenta medarbetade och hur mycket bolaget behövde nya ägare.

I april tidigare i år fick Colliers nya ägare. Då klev den den danska ägaren samt partnergruppen av och sålde till Colliers International Group. Ett ägarbyte som visat sig vara både nyttigt och kanske nödvändigt.

För World in Property berättar nu bolagets svenska vd Dan Törnsten att stora förändringsprocesser är i gång tack vare de nya ägarna.

– Jag tycker det ska bli superkul att få gå framåt. Hittills har vi stått lite stilla, men nu börjar det verkligen röra på sig. Sedan vi blev uppköpta har vi dragit upp nya riktlinjer för de kommande åren och vi har redan en lönsamhet som andra bolag inte har så vi har en bra plan för hur Colliers Sverige ska utvecklas.

Sedan länge har bolaget legat i topp när det kommer till säljrådgivning och företrädde så sent som tidigare i veckan SLP när de köpte en större industriportfölj i Nässjö, omfattande drygt 70 000 kvadratmeter.

I Göteborg har bolaget även varit extremt framgångsrika när det kommer till att förmedla uthyrningar. Det är hittills den enda staden i Sverige där bolaget har en avdelning för just denna tjänst. Men eftersom den varit lukrativ och framgångsrik har bolaget nu bestämt sig för att öppna upp möjligheten för kunder i Stockholm att få uthyrningsstöd.

– I Göteborg är vi superduktiga och har ett fantastiskt team och det är många som arbetar på den avdelningen. Sen är det också så att det finns mycket att hyra ut. Skillnaden med Stockholm är att vakanserna är väldigt låga samtidigt som många av våra kunder har egna avdelningar som sysslar med uthyrning, men nu har vi bestämt oss för att satsa även på denna tjänst i Stockholm. Just nu håller vi på att bygga upp den organisationen även här och kommer gå ut med en rekryteringsprocess. Nu är vi är villiga att ta den utmaningen och det är framför allt eftersom vi ser möjlighet till andra affärsområden och då behöver vi en bra uthyrningsverksamhet, menar han.

En annan storsatsning som Colliers gör är att inrätta ett team i både Stockholm och Göteborg som ska fokusera på fastighetsvärdering. Den 1 januari ska dessa vara inrättade och de tror att detta ska bli ett nytt framgångsrikt ben.

Bolaget är alltså inne i en tillväxtprocess och ska under den närmsta tiden anställa 17 nya medarbetare. Ett gediget jobb behövs således göras och det är den absolut största utmaningen just nu för Colliers. Att hitta rätt person som passar för rätt jobb.

– Det är absolut vår största utmaning. Vi behöver hitta seniora personer som vill vara med och arbeta i bolaget och det är den främsta uppgiften just nu. Jag tror att det kommer gå bra och tycker det ska bli superkul att få gå framåt med bolaget.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se