Fredagsintervjun: ”Jag älskar när medarbetare kliver fram”

Fredagsintervjun: ”Jag älskar när medarbetare kliver fram”

Porträtt

26 februari 2021

– Jag är så imponerad av hur deras insatser leder fram till fantastiska byggnader, säger Forsens VD Bengt Johansson.

Ett samtal med Bengt Johansson piggar upp och gör en glad. Efteråt känns det ännu roligare att jobba inom fastigheter och samhällsbyggnad.

Han styr företaget med energi och positivism – och älskar att bidra till samhällsutveckling och hållbarhet, och när medarbetare kliver fram och presterar.

Bengt började på Forsen 2005 och var vice VD i bolaget innan han tog över VD-stolen efter Jan Thelander 2012. Imorgon är det exakt nio år sedan detta skedde. Och Bengt tycker fortfarande att det är lika roligt att leda Forsen, som idag har nästan 200 medarbetare inom projekt-, projekterings- och byggledning.

Berätta lite om dig själv; Hur började din karriär och hur hamnade du på den positionen som du har idag?

– Jag halkade nog egentligen in i bygg- och fastighetsbranschen. Men jag har alltid haft en tydlig plan för min karriär. Att få leda ett företag som VD var ett viktigt mål för mig. Jag är mycket glad över att vara på den position jag nu är. Skulle jag byta jobb idag hade jag nog velat bli läkare, helikopterpilot eller arbetat inom politiken! Men jag har alltid brunnit för att utveckla företag och människor, oavsett bransch. Tidigare har jag bland annat jobbat inom tryckeri (Heidelberg tryckpressindustrin) och teknikföretag (Ericsson AB).

– Jag prioriterar att spendera fritid med familjen. Min son spelar fotboll och jag har tränat hans lag i flera år. Jag har tagit jägarexamen ganska nyligen och hade flygcertifikat i många år. Men nu har jag tyvärr lite för få flygtimmar. Och så uppskattar jag även god mat och förstås ett par glas rött vin.

Vad är bäst med att vara VD på Forsen?

– Det är oerhört givande att få jobba med mina skickliga medarbetare. Vi har verkliga specialister på projekt-, projekterings- och byggledning inom segmenten hus, anläggning och bostad. Vi brinner för och är något av experter på Construction Management (CM).

– Det är stimulerade och inspirerande att tillsammans med medarbetarna vidareutveckla Forsen och leverera fina resultat i kunduppdragen.

Bengt är mycket glad och tacksam över de goda resultat Forsen fått av Great Place to Work.

– Forsen är ett värderingsstyrt företag, där det finns utrymme att våga experimentera med nya metoder och arbetssätt. Vi brukar säga att vi ”hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet”. Flera år i rad har vi fått bekräftelse på att vår HR-strategi är framgångsrik, då vi blivit certifierade som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Works globala standard. Och i år fick vi ett bättre resultat än någonsin, trots alla utmaningar pandemin fört med sig i arbetslivet.

– Jag älskar att se hur medarbetare utvecklas, kliver fram och presterar i uppdragen. Jag är så imponerad – och faktiskt lite avundsjuk på hur deras insatser leder fram till fantastiska byggnader som sedan finns kanske ett par hundra år.

– Och det är roligt att vi på Forsen är med och skapar byggnader och anläggningar av så vitt skilda slag. Det är allt från bostäder och kontor till tunnlar och avfallsanläggningar. Våra kunder är både kommersiella och offentliga fastighetsägare.

– Sedan känns det bra att vi satsar så mycket på hållbarhet. Vi utgår från FN:s 17 hållbarhetsmål i allt vi gör. Vårt syfte är att bidra till ett samhälle bättre byggt. Vi verkar för sunda och säkra arbetsplatser, för att öka jämställdheten och stärka ekologisk och social hållbarhet. Och vi kan i projektering och produktion vara med och påverka.

Vilka är de främsta utmaningarna din organisation tar sig an framåt i tiden, låt säga på ett års sikt?

– De främsta utmaningarna är ekonomi- och HR-relaterade. Just nu är det oundvikligt att inte behöva ta hänsyn till corona. Vi har klarat oss bra och jag är mycket stolt över mina kollegor som verkligen har tänkt om och tänkt nytt på flera sätt. Men nu har vi ett uppdämt behov av att få ses IRL. Det går bra att sköta mycket på distans, om det inte är nödvändigt att vara ute på byggena. Men många små problem och även goda nyheter sprids ju bäst vid fikabordet och på gemensamma konferenser. Fast medarbetarnas hälsa är så klart i fokus.

Vilka är era främsta styrkor - och hur har de vuxit fram?

– Vår främst styrka är mina medarbetare. Vår vision lyder ”först i tanken, bäst i branschen och störst hos kund”. Den sammanfattar ganska bra vart vi är på väg. En vision är ju inte nödvändigtvis nåt man ska nå upp till, men vi vill uppfattas som duktiga rådgivare och finnas ”top of mind” hos kunder och potentiella kunder. Vi har cirka 80 procent återkommande kunder, vilket vi ser som ett gott betyg. Jag tror det beror på att kunderna känner att vi har deras bästa för ögonen.

Vad ser du som viktigast i ditt ledarskap?

– Att vara närvarande! Det är alltid viktigt, men ännu mer just nu. En VD får dock inte ha fingrarna i alla syltburkarna. Jag ska finnas här för mina kollegor och tillsammans med dem sätta upp visioner och mål, men det är inte jag som ska skapa ”hur:en”. Det finns det andra som kan bättre än jag. Vi är ett ganska litet och personligt företag, och visst kan man vara kompis med alla man jobbar med, men det är en fin balansgång.

Vilka tror du blir de förtonande trenderna inom fastighetsbranschen framåt i tiden? Och vad ställer detta för krav på en vinnare i branschen?

– Hållbarhet och digitalisering. På allvar. Byggbranschen står för en stor del av koldioxidutsläppen. Här kan vi som rådgivare göra skillnad. Stora kontorskomplex känns omodernt. Vi vill jobba på helt andra sätt. Pandemin, med alla sina tragiska konsekvenser, har ändå fått oss att få upp ögonen för andra sätt att samarbeta och kanske till och med förändrat våra värderingar. Det som var viktigt i går är inte lika viktigt idag.

– Jag tror också att helt nya personer gör entré i vår bransch – med nya tankar och idéer. Nya lösningar blir nödvändigt för att kunna överleva. Snart blir nog även jag, 50+ som jag är, akterseglad. Tack och lov!

Är det något annat du vill framhålla eller dela med dig kring er verksamhet eller branschen i stort?

– Pandemin har så klart präglat året som gått, men nu ser vi framåt. Vi har lärt oss saker, vi tänker nytt och laddar om. Något jag hoppas att hela branschen gör.

Av Jörgen Hallström

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se