Framgångsrikt logistikpussel i Eskilstuna
David Hofmann, vd för det kommunala bolaget Eskilstuna Logistik och Etablering AB. Foto: Eskilstuna Logistik och Etablering AB

Framgångsrikt logistikpussel i Eskilstuna

Stadsutveckling

21 september 2023

Eskilstuna är verkligen att räkna med, det visar bland annat fjärdeplatsen på Intelligent Logistiks lista över Sveriges Bästa Logistiklägen.

Eskilstuna klättrade i år till den fina fjärdeplatsen på listan över Sveriges Bästa Logistiklägen. I motiveringen stod det bland annat: ”Trots att läget bara innefattar två kommuner byggdes 2022 över 230 000 kvm ny logistik här. Eskilstuna har ett av landets bästa demografiska lägen för distribution till Mälardalen och Stor-Stockholm med stora järnvägsflöden och har blivit ett föredöme vad gäller logistiknätverk. Logistikparken har utmärkt infrastruktur, med en av Sveriges största kombiterminaler, spåranslutning till Svealandsbanan och ett ständigt växande järnvägspendelnät till bl a Göteborg, Skåne och Europa.”

Pusselbitar för framgång

Just kombiterminalen, som är Stockholm-Mälardalsregionens största och en av landets ledande, återkommer även David Hofmann, vd Eskilstuna Logistik och Etablering AB, till när vi pratar om varför Eskilstuna har lyckats så bra.

- Kombiterminalen är absolut en av pusselbitarna i den här framgången. Den är väldigt viktig, både för det befintliga näringslivet i Eskilstuna och Mälardalen men även för att kunna locka hit nya företag.

Kombiterminalen är absolut en av pusselbitarna i den här framgången.

Kombiterminalen innebär att man kan transportera gods till och från Eskilstuna på ett hållbart sätt och vi har strategiska förbindelser med de stora hamnarna i Trelleborg/Malmö, Göteborg och numera även Norvik Stockholm. Och det handlar om dagliga avgångar, det är det som gör det så intressant och transporteffektivt.

Läs hela artikeln hos Magasinet Lokalguiden.

Pernilla Krantz

World in Property
pernilla.krantz@worldinproperty.se