Fortsatt kritik mot fastighetsägarna Ur & Penn stämmer in i kritiken mot fastighetsägarna. Foto: Ur & Penn

Fortsatt kritik mot fastighetsägarna

Ekonomi

13 juni 2019

Efter att både Clas Ohlson och Kicks riktat skarp kritik mot fastighetsägarna och hyresnivåerna stämmer ännu en kedja in i kören och menar att hyresnivåerna kan avgöra handelns framtid.

Clas Ohlson och Kicks har krävt att fastighetsägarna runt om i landet ska sänka hyresnivåerna, motiveringen är att kundströmmarna minskat och att dagens höga hyresnivåer är ohållbara. 

I ett pressmeddelande skriver nu kedjan Ur & Penn att de höga hyrorna riskerar att försämra attraktionskraften på lång sikt. 

"Vi ser orosmoln för hur attraktiv den fysiska handeln kommer vara i kundens ögon i framtiden. Vakanta butikslägen, i både gallerior och stadskärnor, skickar en direkt hänvisning till kunder att de ska vända sig någon annanstans. Ju mer utbudet i den fysiska handeln begränsas, desto mer självklart blir det för kunderna att klicka hem varorna istället." skriver Abed Al Saffar, VD på Ur&Penn

Han forsätter:

"Vi är förundrade över att många hyresvärdar som väljer att aggressivt höja hyrorna trots att trafiken sjunker och vakansgraden ökar. Samarbetet mellan hyresgäster och hyresvärdar är därför i en kritisk period som kommer påverka oss alla för en mycket lång tid framöver. Vi stämmer därför in i kritiken tillsammans med KICKS och Clas Ohlson, och uppmanar hyresvärdar och fastighetsägare att reflektera över rådande situation. Vi vill ha en bättre dialog och konkret förändring."

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se