Fortsatt hyresexpansion Helsingborg
Foto: Riksbyggen

Fortsatt hyresexpansion Helsingborg

Bostäder

4 juni 2018

Nu kommer Riksbyggen att fortsätta sin inslagna väg med att bygga hyresrätter i Helsingborg.

Nu är det byggstart för första etappen med 188 hyresrätter i kvarteret Triangeln i Helsingborg som ska bli ett helt nytt bostadsområde med 600-700 bostäder.

Så sent som i förra veckan hade Riksbyggen ett första spadtag för Brf Oceankajen i centrala Helsingborg. Och nu den 7 juni är det dags för ytterligare en byggstart i Helsingborg.

– Det är mycket glädjande att vi nu kan starta ännu ett nytt bostadsprojekt i Helsingborg som är en viktig stad för Riksbyggen. Nu lägger vi grunden för ett nytt bostadsområde och med ett rejält tillskott av nya hyresrätter vill vi vara med och bidra till Helsingborgs tillväxt, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Kvarteret Triangeln ligger i stadsdelen Miatorp, mellan Helsingborgs centrum och Råå. De två sjuttonvåningshusen är utformade så att de flesta lägenheter har utsikt över sundet. Lägenheterna i den första etappen kommer att vara i storlekarna 1-4 rum och kök.

Förra året förvärvade Riksbyggen 582 hyresrätter på Dalhem i Helsingborg och tar med utbyggnaden av kvarteret Triangeln ytterligare ett steg som hyresrättsaktör i Helsingborg. Riksbyggen bygger också bostadsrätter kontinuerligt och har en omfattande förvaltningsverksamhet i Helsingborg med fastighetsförvaltning av hyres- och bostadsrätter samt offentliga och kommersiella lokaler.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se