Fortsatt byggexpansion för Castellum

Fortsatt byggexpansion för Castellum

Stadsutveckling

18 november 2020

Nu byggstartas Källeruds Park som ska bli som Örebros luftigaste, friskaste och mest inspirerande arbetsplats.

De första bolag som tecknat hyreskontrakt är två tungviktare inom sina respektive branscher.

– Det känns väldigt bra att kunna byggstarta ett så speciellt projekt i dessa dagar. Tack vare föruthyrning om hela 50% till hyresgäster med framtidstro kan vi nu utveckla en arbetsplats med alla de kvaliteter som hör till morgondagens arbetsliv, säger Henrik Saxborn, VD för Castellum AB.

Med prima läge mellan stad och natur beräknas Källeruds Park stå klart i slutet av 2021 och har redan två prominenta hyresgäster. Structor Örebro AB ingår i Structor som är en av Sveriges ledande aktörer inom samhällsbyggnad, medan Atea är marknadsledande inom it-infrastruktur.

– Vi kände direkt att detta är platsen för vårt nya kontor, en fantastisk miljö med massor av möjligheter. Tillsammans med Castellum kommer vi skapa en mycket kreativ mötesplats för vår personal och våra kunder, säger Stefan Lindqvist, platschef på Atea i Örebro.

Källeruds Park ligger på en kort promenads avstånd från centrala Örebro invid Södra vattentornet och med närhet till friskvårdsaktiviteter som gym och badhus. Som namnet antyder handlar det om ett modernt kontor i parkmiljö med god balans mellan jobb och rekreation, mellan stad och grönska, mellan yteffektiva kontor och en luftig känsla.

– Efter 20 år på samma ställe ville vi ha en nystart. Vi tittade på flera alternativ men bestämde oss raskt för Källeruds Park. Det ger oss både ett modernt kontor med nya lösningar och ett centrumnära läge i vacker miljö, säger Johanna Tun, VD på Structor Örebro AB som hyr för 30 kontorsplatser.

I Källeruds Park ingår Castellums koncept WorkOUT som redan finns på flera orter i landet. Här betyder det ett utomhuskontor med ändlös takhöjd både fysiskt och kreativt, aktivitetsbaserade ytor där man kan sitta eller stå, arbeta enskilt eller i grupp, i sol eller skugga. Forskning visar att arbete utomhus har flera positiva effekter på hälsan, stärker immunförsvaret och sänker stressnivån.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se