Fler hyresrätter för unga på gång Junior Livings bostäder i Upplands Väsby. Fotograf: Andreas Martin-Löf arkitekter

Fler hyresrätter för unga på gång

Bostäder

18 maj 2018

Efter ett prisbelönt lägenhetsprojektet i Västberga i Stockholm påbörjar nu Junior Living ett nytt bostadsprojekt i västra Stockholm.

 

Totalt kommer 377 hyreslägenheter att byggas för att stå inflyttningsklara i början på nästa år.

– Vi inleder inom kort bygget av 250 lägenheter i Råcksta och ytterligare 127 i Norra Ängby i västra Stockholm. Precis som i Västberga genomförs projektet enligt Snabba hus-konceptet och i samarbete med Svenska Bostäder och intresseföreningen jagvillhabostad nu. Projektet har redan fått stor uppmärksamhet, inte minst tack vare vår industriella byggprocess. Den är baserad på prefabricering och ett patenterat byggsystem, något som gör det möjligt att uppföra ett inflyttningsklart hus på under ett år, säger Claes Eliasson, vd, Junior Living.

Siktar mot unga

Samtliga lägenheter i projektet är enrummare på 33 kvadratmeter med köksdel, kaklat badrum och sovalkov.

– Vår produktion har varit inriktad på små lägenheter och då primärt för ungdomar. Det är där den stora efterfrågan har funnits och under överskådlig tid kommer att finnas. Men med Junior Livings patenterade byggsystemet kan vi nu också producera yteffektiva tvåor och treor, säger Claes Eliasson.

Efter flera lyckade projekt märker Junior Living nu av ett ökat intresse för konceptet och produkten.

– En rad nya projekt är på gång och vi får allt fler förfrågningar från kommuner, bostadsbolag och andra beställare. Intresset för att besöka vår utställningslägenhet i Solna är stort. Ett starkt koncept och den svenska tillverkningen ger oss stora fördelar då vi är nära tillverkningsprocessen, säger Peter Björck, kundansvarig, Junior Living.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se