Fastpartner köper nytt i Gävle för 384 miljoner – Fastigheten har ett starkt långsiktigt hyresgästerbjudande och kompletterar även Fastpartners övriga bestånd i Gävle på ett mycket positivt sätt, säger Fredrik Thorgren, regionchef på Fastpartner.

Fastpartner köper nytt i Gävle för 384 miljoner

Transaktion

6 april 2021

Fastpartner förvärvar en nyproducerad fastighet i centrala Gävle för 384 miljoner kronor.

Förvärvet gäller fastigheten Alderholmen 13:2 i Gävle. Köpeskillingen är 384 miljoner kronor efter avdrag för uppskjuten skatt.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 9 500 kvadratmeter och de årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 22,5 miljoner kronor.

Fastigheten ligger i centrala Gävle i närhet till stationen och de attraktiva utvecklingsområden Gävle Strand och Godisfabriken.

Den är nyproducerad och består främst av vård- och kontorsytor. Största hyresgästen är Region Gävleborg som har etablerat Gävles största vårdcentral med viss sjukhusverksamhet i fastigheten.

Exempel på andra hyresgäster är Folktandvården, Coop och Rejlers.

Fastpartner tillträdde fastigheten den 1 april 2021.

– Fastpartner förvärvar en nyproducerad fastighet i ett starkt centralt läge i Gävle med stabila hyresgäster. Fastigheten har ett starkt långsiktigt hyresgästerbjudande och kompletterar även Fastpartners övriga bestånd i Gävle på ett mycket positivt sätt, säger Fredrik Thorgren, regionchef på Fastpartner.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se