Fastpartner hyr ut till globalt tech-bolag Globala Tech Data flyttar in i lokaler om 1 574 kvadratmeter hos Fastpartner på Gustav III:s Boulevard 36 i Centrala Frösunda.

Fastpartner hyr ut till globalt tech-bolag

Uthyrning

10 november 2021

Tech Data, en av världens största teknikdistributörer med 22 000 medarbetare i fler än 100 länder, har valt Fastpartner och Centrala Frösunda för sitt Stockholmskontor.

Det handlar om 1 574 kvm på Gustav III:s Boulevard 36 med inflyttning 1 maj 2022.

– Vi har sökt ett sammanhang som stärker vårt varumärke hos kunder, leverantörer, medarbetare och potentiella medarbetare. Det har vi hittat i Centrala Frösunda, berättar Joachim Palmé, Vice President Nordics, Tech Data.

– Här får vi gångavstånd till spårbunden kollektivtrafik, en fantastisk nivå på närservicen, tillgång till grönområden och ett kontor designat enligt inredningskonceptet “Scandinavian simplicity meets new technology".

Tech Data inför till exempel ett aktivitetsbaserat arbetssätt med hemvister, en hybridmodell med arbete både på kontoret och hemifrån.

– Vi kommer att designa kontoret så att vi har ytor som möjliggör samarbete och kreativitet samt även effektiva ytor och rum för enskilt arbete. Det nya kontoret kommer tillgodose våra behov i form av ergonomiska sittplatser, projektytor, mindre arbetsrum, telefonrum samt konferensrum både i den externa och interna ytan, berättar Joachim Palmé.

Joachim Palmé lyfter också fram att det är ett stort mervärde att det finns restaurang, konferensmöjligheter, takterrass, café och gym i kontorsbyggnaden. Tech Data flyttar till Centrala Frösunda i ett intressant skede där stadsdelelen snabbt utvecklas.

– Nordic Wellness öppnar ett stort gym i november och prisbelönta K-märkt öppnar restaurang och café under våren, kommenterar Håkan Bolinder, Regionchef på Fastpartner.

Tenant & Partner är Tech Datas rådgivare i processen och har varit med från förstudie till tecknat hyresavtal. De projektleder nu etableringsfasen för färdigställandet av den framtida arbetsplatsen.

Centrala Frösunda ligger i det som anses vara Stockholms andra city. Här arbetar idag nästan 40 000 personer.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se