Fastighetsprofil dömd till två och ett halvt års fängelse Thomas Melin döms till två och ett halvt års fängelse för för grov trolöshet mot huvudman.

Fastighetsprofil dömd till två och ett halvt års fängelse

Juridik

12 januari 2022

Den beryktade fastighetsprofilen från södra Sverige och hans kollega döms nu till två och ett halvt års fängelse för grov trolöshet mot huvudman.

Thomas Melin, med bl.a. bolaget Koggbron, och hans kollega Johan Tungard döms till fängelse i två och ett halvt år för grov trolöshet mot huvudman. Dessutom får de näringsförbud i fem år. Detta uppger Helsingborgs Dagblad (HD).

Våren 2021 avslöjade HD och Sydsvenskan hur fastighetskungarna bakom Melinsfären gång på gång har blåst upp värdet på sina fastigheter och lånat miljardbelopp – pengar som nu är försvunna. Företagarna har haft sitt huvudkontor i Helsingborg. Men de har också ägt Willys-varuhuset vid Värnhem i Malmö och fastigheter på många andra platser i landet, skriver HD.

I flera intervjuer för World in Property har Melin bedyrat sin oskuld, men nu har alltså domen fallit.

– Det är väldigt viktigt att de blir fällda för det här. Vi har blivit lurade, säger Alex, som förlorade miljonbelopp när hans bostadsrätter försvann, till Helsingborgs Dagblad.

Ytterligare en affärskollega – även han med bas i Helsingborg – döms till fängelse i två år och fyra månader tillika näringsförbud i fem år, skriver Realtid.

Samtliga tre förnekar brott. Och utredningen kring hela härvan kommer att fortsätta även efter den nu meddelade domen. 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se