Fastighetskung storköper i Amasten Stig Svedberg. Foto: Kanal 5

Fastighetskung storköper i Amasten

Ekonomi

3 oktober 2018

Totalt har Amasten-aktier för över 22 miljoner gått till fastighetsmiljonären som nu äger 100 miljoner i bolaget.

 

Amasten har informerats om att Stig Svedberg, ägare till Tvättbjörnen Holding AB, har förvärvat ytterligare stamaktier i Amasten.

Transaktionen har skett utanför börsen och innefattar 5 000 000 stamaktier från Warivi Holding AB. Förvärvet har skett till en aktiekurs om 4,50 kronor per stamaktie.

Den totala köpeskillingen för aktieposten uppgår till 22 500 000 kronor och motsvarar 2,9 procent av aktiekapitalet och det totala röstetalet i bolaget.

Tillsammans med de 15 500 000 stamaktierna som erhölls från försäljningen av Tvättbjörnen uppgår Stig Svedbergs totala ägarandel, privat och via bolag, till cirka 100 miljoner kronor. Motsvarande 12 procent av aktiekapitalet och det totala röstetalet i Bolaget.

– Vi ser en styrka och goda framtidsutsikter i Amasten, där vi kommer att utöka vårt ägande ytterligare, säger Stig Svedberg, vd Tvättbjörnen

Stig Svedberg är känd som en excentrisk fastighetsägare med säte i Sundsvall. Han har bland annat varit med i dokusåpan "Svenska miljonärer" som sändes på Kanal 5 för några år sedan.

Då badade han bland annat i en bubbelpool fylld med sedlar.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se