Fastighetsbranschens startelva inför fotbolls-vm
Foto; World in Property

Fastighetsbranschens startelva inför fotbolls-vm

Reportage

11 juni 2018

Landslagen runt om i världen samlar sig för att tävla i fotbolls-VM i Ryssland. De skulle dock inte ha en chans mot fastighetsbranschens startelva som World in Property och Lokalguiden tagit fram.

 

På torsdag är det dags för avspark för herrarnas fotbolls-VM då möts Ryssland och Saudiarabien.

Sverige, som spelar sin första match den 18 juni mot Sydkorea, toppar laget med Marcus Berg och lagkaptenen Andreas Granqvist. Tränaren Janne Andersson är positiv och tror så klart att laget kommer att gå långt. Att Sverige skulle ta sig till kvarten kan ses som en möjlighet, men att de skulle ta sig till final ses som osannolikt. Även om det är något som många landsmän hoppas på.

Det finns dock ett lag som World in Property och Lokalguiden tror sig skulle kunna vara ett bra alternativ till vårt landslag för herrar. Det är så klart fastighetsbranschens startelva. Vi har valt ut några namn som vi tror är starka både fysiskt och psykiskt för att klara av fotbollskonkurrenterna.

I mål har vi Lennart Karlsson, vd, Aspelin Ramm. En tung spelare som tidigare varit ordförande i Hisingelaget BK Häcken. En lång man som täcker upp målet väl och sannolikt räddar en straff. Han har också en bakgrund som målvakt.

I baklinjens ytterkanter återfinner vi Arne Engvall, PWC, och Markus Broberg, Skanska Fastigheter. I linjen finns också Christoffer Johansson från Fastpartner och Lars Edberg, AFA Fastigheter.

På mittfältets högerflank har vi Ola Serneke som sannolikt kommer att vara en stark spelare. Som den idrottsintresserade person han är har han god fysik. Han har sällskap av Hjalmtyr Daregård från Oljibe. Daregård har band till Island vilket kanske kan vara lyckat med tanke på landets landslagsframgångar för några år sedan.

På vänstersidan i mittfältet återfinner vi Daniel Åberg, vd, Lokalguiden som har en god form trots en gammal knäskada. Längst ut Peter Werneman, Atrium Ljungberg.

Forwards är så klart Savills Anders Nyström, som också är ungdomstränare i ett av stockholmslagen och Colliers Dan Törnsten. Törnsten har bland annat haft en bakgrund i Hammarby fotboll och gillar att tillsammans med Nyström ligga i framkant och satsa hundra procent på målchans.

På bänken sitter World in Propertys vd Tom Vikström som hoppas kunna bytas in i slutet av matchen.

Den övriga truppen består Patrik Emanuelsson, HEBA, Hans Wallenstam, Wallenstam, Mats Hederos, AMF Fastigheter, Jonas Olsson, Balticgruppen. Erik Selin, Balder, Fredrik Brodin, Stendörren, PG Persson, Platzer, Fredrik Lidjan, Magnolia, Daniel Massot, Svenska Hus, Benny Thögersen, Catena, Tomas Hermansson, Bonnier Fastigheter, Tomas Ingemarsson, AFA Fastigheter, Knut Rost, Diös.

Notering: Nästa år är det VM för damer i Frankrike och då återkommer vi med en startelva för branschens damlag.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se