Fastator-bolag köper för 116 miljoner i Västergötland – Vi ser fram emot fortsatt tillväxt och det finns goda förutsättningar för det i form av en gedigen pipeline, säger Knut Pousette, Fastators VD och och styrelseledamot i SBK.

Fastator-bolag köper för 116 miljoner i Västergötland

Transaktion

31 mars 2021

Fastators nya innehavsbolag SBK förvärvar tre bostadsfastigheter i Skövde och Falköping med ett totalt fastighetsvärde om 116 miljoner.

SBK (Svenska Bostadskompaniet) förvärv gäller ytterligare två bostadsfastigheter centralt i Skövde samt en bostadsfastighet i centrala Falköping.

Genom förvärven utökar SBK sitt bestånd av centralt belägna bostadsfastigheter till ett totalt värde om cirka 300 miljoner kronor.

SBKs förvärv av de två fastigheterna i Skövde och fastigheten i Falköping går helt i linje med ambitionen att skapa en gedigen fastighetsportfölj med stabil värdeökning.

De tre nya fastigheterna består av sammanlagt 92 bostadslägenheter och 7 200 kvadratmeter boarea o

Förvärven finansierars med eget kapital och banklån. Tillträde sker i slutet av april.

Expansionen har bara börjat

– När Fastator i februari gick in med kapital och blev 50-procentig delägare kunde vi snabbt säkra och landa några pågående affärmöjligheter. Fastigheten i Falköping är särskilt intressant då den har en kombination av starkt kassaflöde och stora utvecklingsmöjligheter då ytterligare 25 lägenheter kan byggas i befintliga byggnader utöver de nuvarande 64 lägenheterna, kommenterar Svenska Bostadskompaniets VD Johan Fogelberg.

– Det känns mycket bra att Svenska Bostadskompaniet fortsätter att växa och adderar ett antal fastigheter som passar mycket väl in i bolaget. Vi ser fram emot fortsatt tillväxt och det finns goda förutsättningar för det i form av en gedigen pipeline, säger Knut Pousette, Fastators VD och tillika styrelseledamot i Svenska Bostadskompaniet.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se