Fabeges nya vd: ”Det är omtumlande”
Stefan Dahlbo, ny vd på Fabege. Foto: Fabege

Fabeges nya vd: ”Det är omtumlande”

Personnytt

2 april 2019

I dag blev det klart att Stefan Dahblo tar över vd-stolen på Fabege. I en exklusiv intervju för World in Property berättar han om framtiden.

I dag kom beskedet att styrelsen för Fabege har utsett Stefan Dahlbo till ny vd och koncernchef. I dag sitter han som vd och koncernchef för det noterade investeringsbolaget Byggmästare Anders J Ahlström Holding. Han har även en gedigen erfarenhet av styrelsearbete och har bland annat suttit i Fabeges, Wihlborgs och Klöverns styrelse.

– Vi i styrelsen anser att Stefan Dahlbo är en utmärkt person att ta över ledarskapet och utvecklingen av Fabege. Dels känner han både fastighetsbranschen och kapitalmarknaden mycket väl, dels har flera av oss i styrelsen arbetat med Stefan tidigare och har stort förtroende för honom, säger Jan Litborn, styrelsens ordförande.

För World in Property berättar han nu exklusivt om varför han tackade ja till uppdraget att bli vd för Fabege.

– Det är väldigt omtumlande. Jag hade inga tankar att lämna byggmästaren, men jag känner att det här är väldigt inspirerande och jag är väldigt glad att jag får möjlighet att få göra detta. Fabege är ett fantastiskt bolag med ett väldigt duktig team och att få vara med och utveckla Storstockholm och ta ansvar för de projekten som vi har känns spännande.

God strategi

I tidigare roller har Stefan Dahlbo utmärkt sig för sitt goda ledarskap och entreprenöriella förmåga, vilket är viktiga egenskaper i ett företag som så starkt präglat av visionära och komplexa stadsutvecklingsutvecklingsprojekt där många parter är inblandade och goda relationer är en förutsättning.

Dock menar han att bolaget har en god inslagen strategi så han kan i dag inte säga om han vill ändra något i affärsplanen.

– Jag tycker den färdriktning som Fabege har är väldigt bra. När jag satt i styrelsen, det var en tid sen nu, var vi med om att ta beslutet om utvecklingen i Arenastaden och det har blivit fantastiskt. Det var nog ingen som trodde på att vi skulle kunna skapa en sådan dynamik och där finns det en del saker att kvar att göra. Sen tror jag på södra Stockholm. Jag har haft fördelen att jobba i Botkyrka de senaste åren och jag tycker det är dags för de södra delarna och där har vi redan ett par spännande projekt på gång, men som sagt Fabege har en god inslagen färdriktning och ett väldigt bra team.

Stefan Dahlbo tillträder sin nya roll så snart som möjligt, men senast i oktober i år.

– Vi ska hitta en bra plan så allt löper på bra både för Byggmästaren och Fabege, menar han.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se