Fabege tecknar upp i Sjöstan
Foto: Fabege

Fabege tecknar upp i Sjöstan

Uthyrning

21 januari 2019

Hammarby Sjöstad är en stadsdel som växer och lockar både arbetande och boende. Områdets höga miljöprofil är en av de bidragande orsakerna.

Fabege har tecknat avtal med två nya kunder i Hammarby Sjöstad om cirka 3 000 kvadratmeter. Svenska institutet (SI) samt Region Stockholm kommer att under 2019 att flytta in fastigheterna Trikåfabriken 9 respektive Luma 1.

– Vi ser ett ökat intresse för Hammarby Sjöstad. Det är roligt att även stora organisationer ser Hammarby Sjöstad som ett attraktivt alternativ, säger Andreas Malmsäter uthyrningschef på Fabege.

I Trikåfabriken 9 som kommer omfatta cirka 17 000 kvadratmeter kontorsyta och står färdig andra halvåret 2019 har redan Naturvårdsverket och Hyper Island tecknat hyresavtal. Nu väljer även Svenska institutet att etablera sin verksamhet i fastigheten.

Byggnaden kommer bli ett landmärke i Hammarby Sjöstad med sin bevarade originalfasad i tegel och tillbyggnad i trä och cortenplåt.

– Vi har valt Trikåfabriken för de möjligheter som finns att utforma en dynamisk och flexibel arbetsplats som passar våra arbetssätt och som öppnar för nya sätt att samverka med andra. I valet av nya lokaler har även miljöhänsyn vägt tungt, säger Torgny Hagelin, chef för avdelningen för ledning och styrning, Svenska institutet.

I Luma 1, väljer Region Stockholm att etablera sitt projektkontor för tunnelbanan. I och med detta är Lumas 34 000 kvm nästan fullt uthyrd.

Blåa linjen kommer förlängas från Kungsträdgården via Södermalm till Hammarby Sjöstad. I stadsdelen kommer två nya tunnelbanestationer, Gullmarsplan och Sickla Kanal. Förväntad byggstart är under 2019.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se