Fabege tecknar hyresavtal om 67 500 kvm kontor och parkering i Arenastaden

Fabege tecknar hyresavtal om 67 500 kvm kontor och parkering i Arenastaden

Stadsutveckling

27 juni 2014

SEB samlar stora delar av sin Stockholmsverksamhet i Solna i Fabeges nya kontorsbyggnader i anslutning till Mall of Scandinavia.

Fabege har tecknat ett 20-årigt avtal med SEB om att hyra i Arenastaden, Solna. SEB kommer att samla stora delar av sin verksamhet i Stockholm och skapar 4 500 arbetsplatser i nya kontorsbyggnader i anslutning till Mall of Scandinavia. Avtalet omfattar 67 500 kvm kontor och parkering och hyresvärdet uppgår till 157 miljoner per år, exklusive tillägg.

Den sammanlagda projektkostnaden för Fabeges kontorsbyggnad i Arenastaden uppgår till ca. 2,3 Miljarder.

SEB:s nya kontorsbyggnader beräknas vara färdigställda och tas i bruk i två etapper, varav den första i maj 2017 och resterande del i maj 2018.

"Vi är stolta över att Fabege får förtroendet att skapa framtidens kontor för SEB. Att de väljer Arenastaden visar att vi har lyckats i vår ambition med att skapa en attraktiv plats och attrahera ytterligare ett av Sveriges största företag till området", säger Christian Hermelin, VD Fabege.

Lär dig mer om grundläggande juridiska reglerna inom upphandlingar, finansiering och genomförande av bygg- och utecklings-projekt   i seminariet: Entreprenadjuridik I: Grundkurs.

SEB:s kontor kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM och avtalet som tecknats är ett Grönt hyresavtal, vilket innebär ett fördjupat samarbete kring miljöfrågor och minskad klimatpåverkan. 

Korrigering: Hyresvtalet mellan Fabege och SEB omfattar sammanlagt 67 000 kvm kontor+ parkering, inte som tidigare annonserats, 20 000 kvm.

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Fabege, 

För övrig information, kontakta: 

Christian Hermelin, VD för Fabege, Tel: 08-555 148 25