Fabege skriver avtal med storbank

Fabege skriver avtal med storbank

Uthyrning

19 september 2017

Det gröna hyresavtalet gäller cirka 16 500 kvadratmeter och är på 10 år. Inflyttning beräknas ske i slutet av 2018.

 

Swedbank samlokaliserar flera olika funktioner till Grand Central Sundbyberg. I och med avtalet är hela kontorsdelen av byggnaden fullt uthyrd.

Grand Central Sundbyberg är ett nytt landmärke i Sundbyberg centrum. Den moderna utformningen med bland annat ny fasad, stora ljusgårdar, takterrass och öppna kontorslandskap är framtaget av BAU Arkitekter. I huset kommer även entrén till pendeltåg, tunnelbana och fjärrtåg att finnas vilket ger både medarbetare och besökare mycket smidig access till utmärkta kommunikationsalternativ i alla riktningar. Grand Central Sundbyberg kommer tillsammans med Swedbanks befintliga lokaler på Landsvägen 40 utgöra bankens huvudkontor.

– Vi är glada över att vi har kunnat erbjuda Swedbank precis den lösning de önskar, säger Klaus Hansen Vikström, vVD och chef affärsutveckling på Fabege. Här får banken närhet till sin andra huvudkontorsbyggnad, ett svårslaget kollektivtrafikläge och fullt ut möjlighet att sätta sin prägel på ett modernt kontorshus som redan i grunden har en stark identitet.

– Vi ser fram emot att arbeta med Swedbank i många år framöver och att hälsa bankens medarbetare välkomna till Grand Central Sundbyberg, kommenterar Klaus Hansen Vikström, vVD och chef affärsutveckling på Fabege.

Grand Central Sundbyberg kommer att uppfylla kraven för miljöklassningssystemet BREEAM-SE, nivå ”Very Good”. Det innebär bland annat att det kommer finnas cykelparkering och omklädningsrum, laddstolpar för elbilar i huset samt sedumtak för att minska påverkan på stadens dagvattensystem.

Fastighetsbeteckningen för Grand Central Sundbyberg är Orgeln 7.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se