Fabege nominerade till World in Property Award
Mia Häggström, Hållbarhetschef på Fabege. Foto: Fabege

Fabege nominerade till World in Property Award

Fastighetsgalan

16 oktober 2019

Nomineringen till World in Property Award är i full gång och vi kan nu stolt presentera Fabege som ett av de nominerade bolagen.

World in Property Award är ett rikstäckande pris som delas ut till ett bolag eller ett projekt som gör, eller kommer att göra, ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden. Pristagaren visar på visionärsskap, framtidstro, mod och samhällsnytta i sitt arbete med stadsutvecklingsprojekt antingen inom bostadsområdet eller inom den kommersiella sektorn.

Det är World in Propertys läsare som fått chansen att nominera ett bolag som de tycker utmärker sig lite extra. Nu kan vi stolt presentera Fabege som ett av de nominerade bolagen.

– Vi är väldigt stolta över nomineringen. Varje dag bidrar vår organisation, i stort och smått, till att Stockholmsregionen blir en mer hållbar plats. Fabege har därför varit tidigt ute med offensiva affärsstrategiska inriktningsbeslut inom hållbarhetsområdet. Ett ansvarsfullt företagande handlar för oss om stadsdelar, fastigheter, kunder, medarbetare, leverantörskedjan, affärsetik och sunda, gröna finanser. Vi har arbetat länge med livskvalitet, hälsa och välbefinnande, energieffektivisering, förnybar energi , miljöcertifieringar, hållbara transporter, resurshushållning, materialval och ekologi. Vi vill skapa attraktiva, jämlika, blandade stadsdelar med nära tillgång till lockande arbetsplatser, service, restauranger och caféer, kultur, idrott, utbildning och bostäder. I alla våra processer funderar och agerar vi med målet att vi ska dra vårt strå till stacken för att uppvärmningen av vår planet ska bromsas in i tid. Det kan handla om att 70 % av ca 22 000 medarbetare reser hållbart till en av våra stadsdelar, att skapa 20 000 kvm ny grönyta i ett gammalt industriområde eller att bygga Sveriges första noll-energi-hotell. Vi är entreprenörer och vi går igång på utmaningar. Att skapa ett klimatsmartare Stockholm är en av dem! Städernas utveckling spelar en avgörande roll för vår hållbara framtid, säger Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege.

– Det är fantastiskt roligt att vårt systematiska hållbarhetsarbete uppmärksammas! Om vi skulle vinna, skulle vi få än mer energi att fortsätta vår resa framåt. Urbaniseringen innebär stora möjligheter för en hållbar utveckling, om den görs på rätt sätt. För oss betyder det att utveckla långsiktigt hållbara stadsdelar där våra kunder och deras medarbetare har rätt förutsättningar att utvecklas och växa både som företag och individer. Att skapa rätt förutsättningar är vårt motto i utvecklingen mot mer jämlika livsmiljöer och en klimatsäker framtid. Vi har utmanande målsättningar i vår roll som hållbar stadsutvecklare, bland annat: Klimatneutral förvaltning år 2030. Miljöcertifiering av hela fastighetsportföljen, idag 92 procent av den totala ytan. Genomsnittlig energiförbrukning ska 2023 uppgå till i genomsnitt max 80 kWh/kvm, idag 98 kWh/kvm. 100 procent grön finansiering, idag 77 procent, fortsätter hon.

World in Property kommer löpande att presentera de nominerade men det finns fortfarande tid kvar att skicka in din nominering på Fastighetsgalan.se, senast den 31/10 vill vi ha ditt förslag.

Fastighetsgalan äger rum på Berns Salonger den 29 januari 2020. Säkra din biljett här.

Av Pernilla Gilbert

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se