Fabege höjer taket på MTN-program med miljarder

Fabege höjer taket på MTN-program med miljarder

Ekonomi

14 september 2017

I april 2016 etablerade Fabege ett MTN-program med särskilda villkor avseende hållbarhet och miljö om två miljarder kronor. Nu utökar de med miljardbelopp.

 

Efterfrågan på gröna obligationer för att finansiera miljöriktiga och hållbara tillgångar ökar. Genom det gröna MTN-programmet kan Fabege erbjuda investerare att delta i finansiering av utvalda hållbara fastigheter via obligationer Fabege emitterar under programmet.

Den initiala ramen om två miljarder är i dagsläget fullt utnyttjad så nu har bolaget beslutat att utöka ramen till fem miljarder.

Programmet har tagits fram och utökats i samarbete med Handelsbanken och M annheimer S wartling A dvokatbyrå. De gröna villkoren är integrerade i programmet och samtliga obligationer som emitteras under programmet är gröna.

Emitterade obligationer noteras på Nasdaq Stockholm Sustainable Bonds List . Återförsäljare för programmet är Handelsbanken, Swedbank, Nordea och SEB.

- Vi är mycket glada för den starka efterfrågan på våra gröna obligationer och våra ökade möjligheter att finansiera oss grönt. Den utökade ramen ligger i linje med vår strävan att finansiera oss grönt och stämmer bra överens med vårt ambitiösa hållbarhetsarbete, kommenterar Åsa Lind, Finanschef, Fabege.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se