ÅF köper återigen konsultbolag Foto: ÅF

ÅF köper återigen konsultbolag

Transaktion

9 november 2018

Nu har bolaget lagt vantarna på ytterligare ett bolag med konsulter inom byggsegmentet. Denna gång välkomnas 80 nya personer.

 

Förvärvet av IFEC ökar ÅFs närvaro i Schweiz och stärker erbjudandet inom energieffektiva och smarta byggnader i regionen.

– Vi är glada att få välkomna IFEC till ÅF och att kunna öka vår gemensamma kapacitet för att leverera hållbara lösningar. Energieffektivitet och smarta lösningar för byggnader är ett intressant område och betraktas som en framtidsmarknad för ÅF. Förvärvet ligger i linje med vår strategi att växa i Schweiz som är en av våra kärnmarknader, säger Jonas Gustavsson, VD och koncernchef för ÅF.

IFEC är specialiserat på teknisk konsultverksamhet inom områdena miljö, tekniska installationer och energieffektivitet för byggnader, samt akustik och vibrationer.

– Tillsammans med ÅF kan vi erbjuda våra kunder ett bredare utbud av tjänster. Vi ska gemensamt vidareutveckla vår produktportfölj, särskilt inom digitala lösningar. För våra medarbetare öppnar förvärvet möjligheter att arbeta med nya, intressanta projekt och att utveckla den egna kompetensen, säger Sergio Tami, grundare och styrelseordförande i IFEC.

IFEC har 80 medarbetare i södra Schweiz och en omsättning på cirka 90 miljoner 2017. Företaget konsoliderades i ÅF per november 2018.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se