Expansivt IT-bolag väljer Castellums nya landmärke
Domstolsbyggnaden är Castellums största projekt hittills med en investering på 1,2 miljarder kronor. Nu är det klart att IT-bolaget Iver blir en av hyresgästerna.

Expansivt IT-bolag väljer Castellums nya landmärke

Uthyrning

16 februari 2022

Ett expansivt svenskt IT-bolag blir ny stor hyresgäst i Castellums nya domstolsbyggnad i Malmö.

Svenska IT-bolaget Iver sökte en ny kreativ miljö i centrala Malmö för att stärka sitt varumärke och locka nya talanger. Valet föll på Castellums pågående projekt, den blivande domstolsbyggnaden i Nyhamnen.

Om ett år flyttar Iver in högst upp i fastigheten, med panoramautsikt över hela Malmö.

– Det handlar om några av byggnadens absolut bästa lokaler. Med den utsikten och läget kan det inte bli mycket bättre, säger Ola Orsmark, VD på Castellum Öresund AB.

Domstolsbyggnaden blir ett nytt landmärke för Malmö och beräknas stå klar våren 2023.

Iver kommer att hyra halva plan 12 och hela plan 13, med totalt 1 200 kvm. Härifrån erbjuds havsutsikt, överblick över Malmös äldre stadskärna och över det som blir Nyhamnen, Malmös nya hållbara stadsdel.

Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster med 25 kontor runt om i världen, 1 500 medarbetare och en omsättning på 2,8 miljarder kronor.

Expansionstakten är hög, och genom att flytta till ett attraktivt läge i Malmö vill man bygga för framtiden och nya generationens arbetsplatser.

– Iver är ett av IT-Sveriges mest expansiva företag och genom att flytta till ett av Malmös bästa lägen med fantastiska lokaler bygger vi för framtiden och nya generationens arbetsplatser. Detta kommer bli ett lyft för dagens medarbetare såväl som för rekrytering av nya kollegor i en hårt konkurrensutsatt marknad om den bästa kompetensen. Vi ser mer med stor tillförsikt fram emot inflyttning nästa år till vårt nya hem i Malmö, säger Mikael Ryberg, AC regionchef på Iver.

– Det känns riktigt roligt med en så framgångsrik och spännande hyresgäst. Vi hoppas och tror att Iver kommer att trivas hos oss,” säger Håkan Gustafsson, affärsutvecklare Castellum Öresund AB.

Domstolsbyggnaden är ritad av danska arkitektbyrån Henning Larsen och blir totalt 33 000 kvm stor.

Castellums investering uppgår till 1,2 miljarder kronor, vilket gör det till Castellums hittills största projekt.

Fastigheten certifieras med Miljöbyggnad Guld, den högsta miljöcertifieringsnivån som utfärdas av Sweden Green Building Council.

Byggnaden ska bland annat husera Malmö Tingsrätt, Förvaltningsrätten i Malmö och Hyres- och Arrendenämnden.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se