Ett kontorshus att må bra i

Ett kontorshus att må bra i

Stadsutveckling

5 december 2023

Under ungefär 10 år har Mölndals stadskärna förnyats och NCC Property Development (NCC) har varit en stor del i den utvecklingen. Först byggde man Essitys runda kontorshus, sedan Mölndal Galleria och nu, i den tredje och sista etappen, växer kontorshuset MIMO upp.

Det går knappast att missa... Med ett minst sagt strategiskt läge, kloss an resecentrum och E6:an, bygger NCC just nu kvarteret som blir den sista pusselbiten i Mölndals Innerstad. Kontorshuset MIMO, med sin huvudentré från Mölndals Bro, reser sig mitt i den nya innerstaden, granne med småskaliga butiker, caféer och restauranger, en galleria och all service man behöver för att lösa vardagspusslet. Precis utanför dörren hittar man också alla typer av kommunikationer. Läget är alltså ganska perfekt, men kommer framöver faktiskt att bli ännu bättre.

– Det är många som inte vet att Västlänken ska komma hit och vända, berättar Sarah Pennycook, Fastighetsutvecklare, NCC Property Development. Förhoppningsvis kommer de första tågen att börja gå 2026. Och i november kom beskedet från Regeringen att planerna för byggnationen av tågsträckan mellan Borås och Göteborg ska återupptas. Mölndal kommer bli det bästa läget i regionen om du frågar mig.

Stort intresse

NCCs sista etapp i Mölndals Innerstad startade 2017 och efter en detaljplaneprocess på cirka två år byggstartades MIMO 1 oktober 2021. Vid byggstart var MIMO uthyrt till några större hyresgäster som Hemköp/Axfood, SATS och coworkingaktören Mindpark. Förutom avtalen som tecknades i ett tidigt skede kommer Hertz, Checkbiz, PDS Vision, Ratsit och IC Energy att flytta in i MIMO.

– Och vi har mycket i pipelinen just nu, säger Maria Björsander, Kundansvarig Uthyrning Region Väst, NCC Property Development. Intresset är stort, speciellt från de företag som inte vill sitta i centrala Göteborg men som ändå söker ett riktigt bra läge.

Läs hela artikeln hos Lokalguiden.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se