Estea säljer till tv-känd fastighetsmijonär Stig Svedberg. Foto: Kanal 5

Estea säljer till tv-känd fastighetsmijonär

Transaktion

17 maj 2019

Nu har bolaget sålt fastigheter i Gävle för 170 miljoner kronor. Köparen är en av landets mest kända fastighetsmiljonärer.

Estea AB:s helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond, Estea Sverigefastigheter 3 AB (publ), avyttrar fastigheter i Gävle.

Detaljhandelsfastigheterna Hemlingby 71:4 och Hemlingby 52:13 avyttras för att renodla fastighetsbeståndet i portföljen.

– Fastigheterna i Gävle var Fondens första förvärv och har bidragit med starka kassaflöden. Försäljningarna är ett led i att renodla Fondens fastighetsbestånd. Fortsatt ser vi mycket intressanta förvärvsmöjligheter för Fonden, säger David Ekberg, Estea AB

Köpare är bolaget Tvättbjörnen med säte i Sundsvall som ägs av Stig Svedberg. Svedberg sålde tidigare i år ett stort bestånd till Amasten och väljer nu att investera i Gävle.

Svedberg är också känd för sin medverkan i dokumentärserien "Svenska miljonärer" som gick på Kanal 5 under 2011. Där gjorde han sig bland annat ett namn efter att han  badade i en bubbelpool med en mängd 500-lappar.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se