ESS Group flyttar huvudkontoret till Kineum
ESS Group flyttar sitt huvudkontor till Kineum och blir granne med sin nya hotellsatsning Jimmy’z. På bilden Jimmy´z lobby i Kineum.

ESS Group flyttar huvudkontoret till Kineum

Uthyrning

28 oktober 2021

ESS Group flyttar sitt huvudkontor till Kineum och blir därmed hyresgäst hos Platzer och granne med sin nya hotellsatsning Jimmy’z. Flytten beräknas till december 2022.

ESS Group, företaget bakom bland annat Hotel Pigalle och Bellora i Göteborg, Steam Hotel i Västerås och Ellery Beach House i Stockholm har tecknat avtal om att hyra 1 880 kvadratmeter kontor och flyttar därmed sitt huvudkontor från Kungsportsavenyn till Kineum i Gårda.

Kontoret kommer att vara beläget på våning 24 och 25, vilket är våningarna direkt under det blivande hotellets pool club och spa.

– Vår affärsmodell går ut på att bygga platser som vi själva verkligen älskar att vara på, så valet var inte svårt när vi fick möjligheten att hyra ytterligare två våningsplan i Kineum för vårt kontor. Jag kan verkligen inte tänka mig något bättre ställe att få hänga på hela dagarna, säger Jonas Stenberg, CEO och partner på ESS Group

– Ett nytänkande företag som ESS Group är naturligtvis helt rätt för Kineum. Deras satsning på Jimmy’z utgör en stor del av upplevelsen i huset, vilket gör det extra kul att de flyttar hit hela huvudkontoret och blir en ännu tydligare del av Kineum-familjen, säger Robert Woodbridge, områdeschef på Platzer.

Kineum omfattar en ny byggnad vid Ullevimotet om 28 000 kvadratmeter, fördelat på 27 våningar, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter.

Projektet byggstartade i slutet av 2018 och kommer att färdigställas under 2022.

I och med uthyrningen till ESS Group uppgår uthyrningsgraden i projektet till 91 procent.

Projektet genomförs gemensamt av NCC och Platzer i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se