Erik Selins Skandrenting säljer för kvarts miljard Erik Selin. Foto: Balder.

Erik Selins Skandrenting säljer för kvarts miljard

Transaktion

13 oktober 2017

Nu ska de nya ägarna Slättö utveckla området till en levande stadsdel med företrädelsevis nya bostäder: - Affären stärker vår närvaro och ger ytterligare synergier och skalfördelar med våra övriga projekt, säger Johan Karlsson, vd för Slättö.

 

Slättö har förvärvat fastigheterna Strömbrytaren 10 och 11 vid Himmelstalundsparken i centrala Norrköping från Erik Selins Skandrenting för ett underliggande fastighetsvärde om en kvarts miljard.

Syftet med förvärvet är att utveckla området till en levande stadsdel med främst bostäder.

Slättö har sedan tidigare närvaro i Norrköping och förvärvet är ett led i ambitionen att satsa i svenska tillväxtorter. Slättö äger och förvaltar bostäder och projektfastigheter i Botkyrka, Helsingborg, Karlstad, Knivsta, Kungsängen, Lidingö, Linköping, Lund, Norrköping, Norrtälje, Nykvarn, Täby, Umeå, Västerås och Örebro.

– Vi är mycket nöjda med att nu utöka vårt tidigare engagemang i Norrköping. Affären stärker vår närvaro och ger ytterligare synergier och skalfördelar med våra övriga projekt. Det ger än bättre förutsättningar för hållbar fastighetsutveckling, säger Johan Karlsson, vd för Slättö.

Newsec har varit rådgivare åt Slättö.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se