Erik Selins fjällfastighet ännu inte såld Erik Selin. Foto: Balder

Erik Selins fjällfastighet ännu inte såld

Bostäder

13 mars 2017

Efter fyra år säljer fastighetsmagnaten sitt privata boende i Sälen. Just nu ligger den ute för 18 miljoner.

 

Balder-grundaren Erik Selin köpte för fyra år sedan en tomt mitt i Gustavsbacken i skidområdet Lindvallen i Sälen. Totalt var marken på 953 kvadratmeter och prislappen landade på tre miljoner kronor och i dag står det ett sju rum stort hus på 200 kvadratmeter på platsen som byggdes 2013.

Nu väljer Erik Selin att sälja fastigheten genom Sälenmäklarna enligt tidningen Affärsvärlden. Utgångspriset ligger just nu på 18 miljoner kronor.

Det är en mycket lyxig inredning på de 200 kvadratmeter som är utsträckta över två plan. Det är generösa utrymmen och öppen planlösning med ett stort och välplanerat kök och i allrummet finns en matsalsdel med burspråk med utsikt över skidbacken.

På övre plan av huset finns tre sovrum där en av dem har eget helkaklat badrum. På soutterängplanet finns två sovrum och ett allrum. Dessutom finns det i huset en relaxavdelning med bastu och en öppen spis.

Sälenmäklarna själva vill inte kommentera vem som är säljare till 18-miljonershuset som de har på sin hemsida, men berättar att ett hus i den här prisklassen är mycket ovanligt i området.

- Det finns ju inte så många hus som ligger så här nära skidbacken och tomten kostade tre miljoner vilket är mycket för området. Sen är det ett gediget arbete, bland annat är det handbilat med timmer och det är platsbyggda garderober och så vidare så det är speciellt. Det finns några få sådana här hus i fjällen, men det är inte många.

Sedan februari ligger fjällstugan ute till försäljning och än så länge har ingen köpt huset, men det finns spekulanter.

- Jag har haft visning så det finns spekulanter som är intresserade, konstaterar, Anne-Mari Backjanis Hansson på Sälenmäklarna.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se