Erik Selin om miljardaffären
Erik Selin, vd, Balder. Foto: Balder

Erik Selin om miljardaffären

Transaktion

20 september 2016

I går kväll klockan 17.30 kom nyheten att Balder köper samtliga fastigheter ägda av Hedin Bil. För World In Property berättar han om miljardaffären och om planerna att emittera ytterligare 700 miljoner kronor.

 

I går blev det officiellt att Erik Selin och Balder förvärvar I.A Hedin Fastighets AB från ägaren Anders Hedin. Värdet uppgår till 4 150 miljarder kronor och den uthyrbara ytan uppgår till 290 000 kvadratmeter. 

Majoriteten av fastigheterna är belägna i Stockholm och Göteborg. Övriga fastigheter ligger bland annat i Malmö, Helsingborg och Uppsala. Hyresintäkterna för fastigheterna beräknas uppgå till 276 miljoner kronor per år.

- Det här är toppfastigheter och Hedin är en jättefin kund som vi känner väl. Vi har inte pratat om det här så himla länge även om vi känner varandra en del, men nu blev det av, säger Erik Selin, vd för Balder, till World In Property.

Hedin Bil kommer att vara kvar som hyresgäster i fastigheterna:

- Vi kommer att ta över fastigheterna och färdigställa eventuella ombyggnationerna och så blir dom kvar under lång tid och det är vi väldigt nöjda med. Det är en bra kund och det är goda kassaflöden, vad mer kan man önska sig?

Hedin delägare i Balder

I affären ingår en kvittningsemission där Anders Hedin får 4,6 miljoner stamaktier av serie B i Balder vilket motsvarar ett värde på över en miljard kronor. Enligt Erik Selin blir han en av stor privat delägare av fastighetsföretaget.

- Det blir ungefär 2,5 procent av företaget och jag skulle säga att om en privatperson köper aktier för en miljard i ett bolag så är det ganska mycket.

I samband med Hedin-affären undersöker Balder även om det finns möjlighet att emittera 3 miljoner B-aktier.

- Det handlar väl om ungefär 700 miljoner som vi skulle få in och det är ju för att vi vill ha en stor balansräkning. Vi vill ha krut i bössan, om jag säger så, konstaterar Erik Selin.

Om de nya pengarna ska användas till några specifika nya projekt är han dock förtegen om:

- Vi har alltid massor av roliga och spännande planer på gång, men det är inget jag kommer att avslöja för dig just nu.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se