Erik Selin ger sig in i snusbranschen

Erik Selin ger sig in i snusbranschen

Ekonomi

22 juni 2022

Erik Selin har investerat 4,4 miljoner kronor i snusinnovationsbolaget Sting Free AB på Lidingö.

 

Han blir därmed näst största ägare i bolaget som nu värderas till knappt 31 miljoner kronor. Sting Free AB har utvecklat och patenterat en ny och förbättrad portionspåse med integrerat skydd för tandköttet på påsens ena sida. Skyddet minskar effektivt den sveda och irritation som normalt orsakas av snus- och nikotinportioner. 

Detta är tredje gången Erik Selin investerar i bolag inom snusbranschen. Han är sedan tidigare den största svenska aktieägaren i snusjätten Swedish Match och är även storägare i snusdistributören Haypp Group, som är den största e-handlaren av snus och nikotinportioner i Europa.

"Vi välkomnar Erik och hans stora engagemang med öppna armar och kunde inte ha funnit en bättre partner", säger bolagets grundare och styrelseordförande Bengt Wiberg vars äldsta son, Daniel Wiberg, är företagets VD sen i höstas. Bengt är civilekonom och f.d. CFO för Lidingö stad och ABV Rock Group. Daniel är civilingenjör från KTH och har tidigare arbetat för bl.a. AFRY, Sony Ericsson, Electrolux och Research in Motion. Bland bolagets aktieägare finns även professor Curt Enzell, f.d. forskningschef på Tobaksbolaget (nuvarande Swedish Match) som uppfann det ursprungliga portionssnuset samt Meg Tivéus , tidigare styrelseledamot i Swedish Match under en period av 18 år. 

 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se