Eric Fischbein lämnar Mofasts styrelse – Jag har landat i att det är lämpligt att jag inte sitter i styrelsen medan utredningen pågår om händelser som inträffade i ett annat bolag innan tiden på Mofast, säger Eric Fishbein.

Eric Fischbein lämnar Mofasts styrelse

Juridik

26 oktober 2021

Styrelseledamoten Eric Fischbein väljer att kliva av styrelsen i Mälardalens Omsorgsfastigheter. Detta sedan han pekats ut som en av huvudmännen i en omfattande bulvanhärva i ett inslag i TV4.

– Jag har landat i att det är lämpligt att jag inte sitter i styrelsen medan utredningen pågår om händelser som inträffade i ett annat bolag innan tiden på Mofast. Jag har alltid agerat med gott uppsåt och samarbetar naturligtvis med utredningen så att all fakta ska komma på bordet, säger Eric Fischbein.

Utredningen initierades av Mofasts styrelsen och leds av advokat Hans Strandberg på Nordia Law.

– Styrelsen både respekterar och står bakom beslutet och när utredningen är färdig kan vi dra slutsatser och besluta om nästa steg, säger Jonas Blomquist, styrelsens ordförande.

Sedan tidigare har Mathias Bjerkelius slutat som VD i Mofast. Han är liksom Fischbein utpekad som huvudman i den påstådda bulvanhärvan som TV4 gjort inslag om.

Bulvanaffärer ska ha gjorts för att på oriktiga grunder kunna ombilda hyresfastigheter till bostadsrätter, i syfte att sedan köpa fastigheterna och sälja dem vidare.

Fischbein är fortfarande delägare i Mofast och har under den senaste tiden ökat sitt innehav i bolaget.

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se