Entra snuddar vid kursrekord och tar in halv miljard Norska Entra med VD Sonja Horn fortsätter storsatsningen på hållbara fastigheter och tar in en halv miljard norska kronor via gröna obligationer.

Entra snuddar vid kursrekord och tar in halv miljard

Ekonomi

9 april 2021

Entra fortsätter att utvecklas starkt. Igår snuddade aktien vid nytt kursrekord och nådde 193,5 norska kronor. Samtidigt emitterar bolaget gröna obligationer för en halv miljard norska kronor.

Den senaste månaden har Entra-aktien stigit från 182 norska kronor till gårdagens 193,5.

Det är alltså nära det kursrekord på 194,23 norska kronor som bolaget noterade den 28 december 2020, mitt i den då pågående budstriden mellan Castellum och SBB.

Det norska bolaget fortsätter att satsa offensivt, inte minst på att utveckla hållbara fastigheter.

Därför har man nu åter öppnat sin sjuåriga gröna obligationsemission med en halv miljard norska kronor.

Detta görs till en emissionskurs på 95,70 procent, vilket motsvarar en emissionsspridning på tre miljoner NIBOR + 0,74% p.a.

Det totala utestående beloppet efter denna transaktion är en och en halv miljard norska kronor.

Intäkterna från obligationsemissionen är öronmärkt finansiering av en pool av fastigheter med höga miljökrav och certifiering av minst BREEAM In-Use Excellent.

Det nuvarande ramverket för gröna obligationer för Entra inrättades i september 2017 av Center for International Climate and Environmental Research Oslo (Cicero), ett oberoende forskningscenter kopplat till universitetet i Oslo i Norge. Det uppdaterades i april 2018 för att även omfatta BREEAM- I användning.

Cicero har gett Entras ramverk för gröna obligationer sitt högsta betyg - Dark Shade of Green. Enligt Cicero ges detta betyg endast till projekt och lösningar som realiserar den långsiktiga visionen om en koldioxidsnål och klimatbeständig framtid. Vanligtvis kommer detta att medföra utsläppslösningar och styrningsstrukturer som integrerar miljöhänsyn i alla aktiviteter.

Av Jörgen Hallström

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se