Engelbert efter razzian:  "Samarbetar med EBM" Under förra veckan genomfördes en polisrazzia mot Oscar Properties huvudkontor. Ännu är informationen om misstänkt insiderbrott knapphändig.

Engelbert efter razzian: "Samarbetar med EBM"

Juridik

12 maj 2021

Ekobrottsmyndigheten gjorde förra veckan en razzia mot Oscar Properties med anledning av misstänkt insiderbrott. VD Oscar Engelbert uppger att man samarbetar med myndigheten i frågan.

Polisrazzian gjordes på Oscar Properties huvudkontor på Linnégatan i centrala Stockholm, enligt Dagens industri.

Ekobrottsmyndigheten (EBM) har enligt Di bekräftat misstankar om insiderbrott och att en razzia genomförts som ett led i utredning.

För att en razzia ska genomföras krävs brottsmisstankar med fänglese i straffsatsen.

Vem eller vilka personer som är misstänkta är ännu inte känt och EBM vill inte lämna ut mer information med hänsyn till förundersökningssekretess.

Sent på tisdagskvällen kommenterade Oscar Properties ämnet i ett kortfattat pressmeddelande:

"Med anledning av dagens medieuppgifter vill Oscar Properties göra följande klargörande. Bolaget har ingen kännedom om att någon med koppling till bolaget har blivit delgiven misstanke för brott. Bolaget samarbetar till fullo med EBM i detta ärende och i övrigt har bolaget inga kommentarer."

I april gjorde Oscar Properties ordförande Peter Norman och finanschefen Per-Axel Sundström omfattande aktieköp i bolaget, precis innan Sven-Olof Johansson gick in som ny  storägare. De har förnekat att de haft kännedom om Johanssons affär, som fick aktien att rusa.

Peter Norman har till Fastighetsvärlden nu upprepat att han inte kände till Johanssson intåg i bolaget då han köpte aktierna. Han säger även att han inte kontaktats av EBM eller delgivits någon misstanke.

Uppgifterna om razzian blev under gårdagen en stor nyhet i de flesta större allmänna medierna och ekonomimedier.

Oscar Proerties aktie - som under en tid gått starkt uppåt - rasade på Stockholmsbörsen. Nedgången var under eftermiddagen som mest 18,9 procent. Efter en viss återhämtning stängde aktien på tisdagen på minus 10,39 procent.

Av Jörgen Hallström

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se