Elisabeth Kalkhäll avgår som VD för GotlandsHem Elisabeth Kalkhäll avgår från VD-posten i GotlandsHem efter en tids skarp intern kritik gällande hennes ledarskap.

Elisabeth Kalkhäll avgår som VD för GotlandsHem

Personnytt

9 april 2021

Vid onsdagens extrainsatta styrelsemöte meddelade VD Elisabeth Kalkhäll styrelsen för kommunala GotlandsHem sin uppsägning och avgår med omedelbar verkan.

Hon avgår efter en tids skarp intern kritik gällande hennes ledarskap. Medarbetare har menat att hennes sätt att leda företaget skapat ett mycket negativt arbetsklimat.

GotlandsHems styrelseordförande Roger Wärn säger till Gotlands Tidningar att hans förtroende för Elisabeth Kalkhäll har sviktat.

Själv säger hon till tidningen att hon känner stor sorg över situationen.

Styrelseordförande Wärn framhåller samtidigt det utvecklingsarbete Kalkhäll drivit inom bolaget:

– Elisabeth har lagt grunden till framtidens GotlandsHem och gjort mycket bra för företaget. Hon har varit ledande i den förändringsprocess som GotlandsHem har genomgått och det har varit nödvändigt för företaget.

Elisabeth Kalkhäll tillträdde som VD för GotlandsHem 2016.

– Jag är stolt över det arbete vi gjort de här åren och är tacksam över det goda samarbetet med alla duktiga medarbetare och chefer som arbetar på GotlandsHem. Nu ser jag fram emot att följa GotlandsHems fortsatta utvecklingsresa lite från sidan, säger Elisabeth Kalkhäll.

Under torsdagsmorgonen har GotlandsHems personal fått information om förändringen i ledningen. Nu startar arbetet med att rekrytera GotlandsHems nästa VD.

Av Jörgen Hallström

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se