Einar Mattssons nya storbygge Foto: Einar Mattsson

Einar Mattssons nya storbygge

Bostäder

18 februari 2019

Totalt ska det bli 3 300 bostäder i det nya Stockholmsområdet. Einar Mattsson är en av de som satsar stort i området.

Stadsdelen Rissne, nära Sundbybergs centrum, mellan Duvbo och Stora Ursvik har fått ett lyft med bland annat nybyggda bostäder, affärsverksamhet och förskola.

Med investeringar från kommunen och landstinget, i samarbete med Einar Mattsson och andra bostadsutvecklare kommer Rissne att vara en knutpunkt i kommunen med bland annat spårvagnsutbyggnad.

Einar Mattssons kvarter är Stadshuslunden med 198 bostadsrätter och Hjulmakaren med 64 hyresrätter på samma plats där Sundbybergs tidigare stadshus stod.

— Vi är alltid med och utvecklar staden. Vi tänker långsiktigt och deltar gärna i vidareutveckling och förädling av befintliga områden. När vi började bygga hus på Södermalm, var det långt ifrån den attraktiva stadsdel det är i dag. Nu är vi delaktiga i omvandlingsprocesser i bland annat Barkarbystaden, Hagastaden, Norra Djurgårdsstaden och Huddinge. Rissne är ytterligare ett utvecklingsområde i raden, säger Britta Blaxhult, affärsutvecklingschef.

Totalt ska 3 300 nya bostäder utvecklas i den nya stadsdelen. Stadshuslundens grönska har bevarats när nya bostäder utvecklas. Grönytorna förädlas ytterligare med fokus på trygghet och trivsel.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se