Efter vd-bytet - Treutiger säger upp sig från Savills Robert Treutiger lämnade med omedelbar verkan sin tjänst som transaktionschef på Savills under gårdagen. Foto: Colliers

Efter vd-bytet - Treutiger säger upp sig från Savills

Personnytt

27 augusti 2018

I våras anställdes Robert Treutiger som transaktionschef på Savills. Nu lämnar han bolaget: – Jag är besviken, säger han till World in Property.

Han var Savills supervärvning och skulle lyfta transaktionsteamet till högre höjder. När Anders Nyström anställde Robert Treutiger gick ett sus genom branschen.

– Robert kommer att tillföra Savills ytterligare kompetens, erfarenhet och bredd. Vår förhoppning är att Robert kommer att bygga och leda vårt transaktionsteam till en topp 5-placering inom en inte alltför lång framtid. Med sitt nätverk både i Stockholm och Göteborg blir han dessutom en naturlig brygga för våra verksamheter i båda storstadsregionerna, sa Savills dåvarande vd.

Och Treutiger själv var förväntansfull som suttit åtta månader i karantän efter att han lämnade Colliers:

– Nu är jag äntligen i gång, det känns väldigt skönt att tillhöra en arbetsplats. Det går att skratta åt det lite, men det var faktiskt väldigt jobbigt att inte ha ett jobb att gå till under så lång tid. Den första månaden känns det världsbäst, men sen blir det tristess. Jag kan säga som så att en eventuell tid som pensionär lockar inte det minsta, säger Treutiger med ett skratt när World in Property pratar med honom.

Kort anställning

Men tiden på Savills blev bara knappt fyra månader. Under gårdagen när informationen om att Nyström får gå och att en ny ledning ska ta över ansvaret för Sverige och fokusera i en ny riktning meddelade han sin avgång.

– Jag sa upp mig vid sittande bord och lämnade in min nyckelbricka samt sa hej då till mitt team. Förutsättningarna har förändrats. Jag kom till Savills med en annan vision och nu blev det inte så, berättar han för World in Property.

Anledningen till beslutet är enkel – Londonkontorets nya strategi passar inte transaktionschefen.

– Jag är absolut besviken, men samtidigt får jag respektera att bolaget har en annan önskan. Strategier förändras över tid i ett bolag och om London nu valt att göra denna offensiv så är det så klart helt okej, men jag tycker inte att jag fyller någon funktion i den förändringen.

Dåligt samvete

Strax efter att Treutiger anställdes satsade han stor kraft på att bygga ett nytt transaktionsteam som skulle lyfta bolaget. Och att säga hej då till kollegorna var svårt.

– Det som jag har dåligt samvete för är teamet och känner att jag sviker dem, men samtidigt så är de fantastiska och kunniga och kommer att fixa det här utmärkt även utan mig. Jag har lagt ner mycket energi och engagemang i att rekrytera rätt personer så det känns så klart trist, men jag kände att det inte fanns något annat jag kunde göra.

Vad som händer nu är oklart:

– Jag sitter just nu och funderar på vad jag ska göra, men jag tror det kommer att lösa sig.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se