Efter ställningsraset – Wallenstam inleder utredning

Efter ställningsraset – Wallenstam inleder utredning

Ekonomi

28 februari 2018

I går rasade en sex våningar hög byggställning från en av Wallenstams fastigheter i centrala Göteborg. Delar av Göteborg spärrades av.

Vid klockan 13.30 i går rasade en 30 meter lång och sex våningar hög byggnadsställning i hörnet Avenyn och Engelbrektsgatan i central Göteborg.

Området runt gatan stängdes av och räddningstjänsten letade efter skadade i rasmassorna.

– Det är en fruktansvärd olycka. Det ligger en stor hög med ställningar på marken. Det ser ut som ett bombnedslag. Det är en stor hög med byggnadsställningar som ligger på marken, säger ett vittne till Expressen.

Lyckligtvis tyder det mesta på att ingen förbipasserande skadades. Arbetarna som jobbade på byggställningen hade tagit en fikarast för att värma sig eftersom det under gårdagen blåste både kraftigt och kallt.

Det är bolaget No Problems Scraffolding som byggt ställningarna åt Wallenstam som är fastighetsägare. Ledningen från båda bolagen var på plats under gårdagen för att få sig en bild av olyckan.

– Vi har varit på plats hela eftermiddagen tillsammans med räddningstjänst och polis. Det finns lyckligtvis inga uppgifter om att någon kommit till skada och det är ju det viktigaste, säger Wallenstams kommunikationsdirektör Elisabeth Vansvik till World in Property.

Vad som ligger bakom raset är i dagsläget oklart och just nu ligger prio på att reda ut hur detta kunde hända.

– Nu röjs platsen upp och fasaden säkras. Vi, arbetsmiljöverket och polisen inleder genast utredningar för att ta reda på orsaken till olyckan, konstaterar Vansvik.

World in Property har sökt No Problems Scraffolding för en kommentar.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se