Efter skandalhärvorna – ny vd kliver in Kenneth Karlsson blir ny vd för Östersundshem. Foto: Krokombostäder

Efter skandalhärvorna – ny vd kliver in

Personnytt

15 maj 2019

Fastighetsbolaget har kämpat länge för att hitta rätt kandidat. Nu hoppas de få en nystart efter de interna kriserna.

På ett drygt år har fastighetsbolaget Östersundshem tappat två fastanställda vd:ar. Båda till följd av interna skandaler.

Den första som klev av var Daniel Kindberg som sade upp sig efter att misstanke väcktes om att han ska ha förskingrat över elva miljoner från bolaget.

Den andra som hoppade av var Johannes Merbom som slutade i augusti förra året efter att personalen klagat. Enligt uppgift ska han haft en sexistisk jargong samt en nedlåtande kvinnosyn. Han satt bara tre månader på vd-posten.

Bolagets externa styrelseledamot Christer Sundin har under mellanperioderna suttit som tillförordnad vd fram tills för några veckor sedan då även han valde att lämna sin post.

Då ersattes han av Peter Cederwall som fick kliva in som ny tillförordnad vd tills dess att en permanent person tillträder tjänsten.

Nu verkar det som att bolaget efter ett gediget arbete hitta en vd som de tror på.

Stark kandidat

Kenneth Karlsson, nuvarande vd för Krokomsbostäder, kommer inom en snar framtid att kliva in som vd för Östersundshem. Enligt styrelsen är han ett bra val då han har en gedigen erfarenhet av både fastighetsbranschen, men också den offentliga sektorn.

– Vi känner oss mycket trygga med Kenneths bakgrund och kompetens, han har de egenskaper som krävs för att leda Östersundshem mot de ekonomiska och utvecklingsmässiga mål som styrelsen och ägarna satt upp, säger styrelseordförande Mattias Lööv.

Kenneth Karlsson tillträder efter överenskommelse med sin nuvarande arbetsgivare.

– Jag känner en stor glädje och entusiasm inför uppdraget med att leda Östersundshem vidare tillsammans med alla medarbetarna i bolaget för att hantera framtida utmaningar, för att stärka bolaget och bidra till Östersundshems och Östersunds framtida utveckling, säger Kenneth Karlsson.

Cederwall kommer att finnas på plats som tillförordnad tills dess att Karlsson officiellt börjar sitt nya jobb. Christer Sundin ansvarar även fortsättningsvis för de rättsprocesser som pågår gentemot tidigare Kindberg och tidigare ledning i Östersundshem.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se