Efter räddningspaketet – börsras för Oscar Properties Foto: Oscar Properties

Efter räddningspaketet – börsras för Oscar Properties

Ekonomi

7 november 2019

Nu rasar Oscar Properties på börsen och var som mest ner 40 procent.

Igår kväll meddelade Oscar Properties villkoren för utbyteserbjudandet av bolagets preferensaktier och den företrädesemission som ska genomföras. Bolaget uppgav samtidigt att vd Oscar Engelbert har åtagit sig att arbeta utan lön eller rörlig ersättning under hela 2020.

– Oscar Engelbert tvingas till slut ta upp plånboken själv för att rädda bolaget. Det skulle han ha gjort för länge sedan. Nu tvingas han, annars går bolaget i konkurs. Det här är helt enkelt hans sista utväg, säger Joakim Bornold, analytiker på Söderberg&Partners, till Expressen.

– Den som följt bolaget ser att problemen har accelererat. Man har försökt hitta en finansiell lösning tidigare men misslyckats., Det här är sista chansen, en panikåtgärd. Lyckas man inte hantera det här går man i konkurs. Tiden rinner ut. Men faran är inte över även om det här räddningspaketet går igenom, fortsätter Joakim Bornold.

Vid börsens öppning på torsdagsmorgonen kom reaktionen från marknaden direkt. Aktien föll kraftigt och var som mest ner 40 procent, handeln stoppades men återupptogs och kursen hämtade sig något. 

När aktien var som mest värd, 10 mars 2017, stod den i 91,50 kronor, i går på onsdagsförmiddagen såldes den för 5,30.

Av Pernilla Gilbert

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se