Efter pengakrisen – byggavtal rivs upp Foto: Zenergy

Efter pengakrisen – byggavtal rivs upp

Bostäder

12 februari 2019

Det skulle bli byggprojektet som kunde rädda bolagets produktion. Men nu drar sig beställaren ur då likviditetsproblem sätter käppar i hjulet för husproduktionen.

Det var i oktober förra året som modulhusproducenten Zenergy skrev ett avtal med Framfastgruppen om att upprätta över 50 bostäder i Strängnäs till ett värde av 41 miljoner kronor.

Bostäderna skulle vara en vidareutvecklad version av Zenergys ZIP-Bostäder av modellen Block Apartment.

Men nu har avtalet rivits upp och Framfastgruppen kommer inte att fortsätta sitt samarbete med Zenergy. Anledningen är den pågående företagsrekonstruktion som husproducenten genomgår. Den har förorsakat utdragna bygglovsprocesser som tärt hårt på bolagets likviditet.

– Det saknas idag förutsättningar för att Zenergy ska kunna leverera projektet utifrån ställda tidsramar. Vi hoppas naturligtvis på att Zenergys nuvarande situation förändras på ett positivt sätt och då är vi öppna för att återigen diskutera förutsättningar och möjligheter till nya affärer, säger Sebastian Stehlin, vd för Framfastgruppen..

Zenergys tillförordnade vd Johan Olofsson menar att de haft en god dialog utifrån rådande förutsättningar och utesluter inte ett samarbete i framtiden.

Zenergy har utan framgång sökt vd för Zenergy.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se