Efter Oscars chefskarusell – nu är det klart

Efter Oscars chefskarusell – nu är det klart

Personnytt

25 september 2019

Oscar Properties har sedan slutet av förra året haft svårt att hitta rätt cfo. Efter flera försök är nu rätt person på plats.

Det var i början av året som Oscar Properties cfo Navid Rostam valde att lämna bolaget. Detta var i kölvattnet av det vinstfall som bolaget hade under sommaren 2018. Då redovisade de en kraftigt minskad vinst för andra kvartalet, drygt 13 miljoner före skatt jämfört med 93 miljoner kronor för samma period i fjol.

Efter detta följde en vinter med stora tapp där bokslutet för 2018 visade på ett fallande resultat som landade på -493 miljoner kronor. Dessa siffror ska jämföras med siffrorna från 2017 som låg på 350,5 miljoner.

I februari tokrasade även bolagets aktier. Under en dag dök preffen dök med -24 procent vid, B-preffen tappade -7,85 och B-aktien gick ner närmare -19 procent.

Ersattes av konsult

Rostam ersattes av den interima cfo:n Ola Nilsson som med över 20 års erfarenhet från välrenommerade bolag såsom Telenor Sweden, Dell Nordics och MTRS klev in som konsult. 

– Oscar Properties verksamhet förändras och breddas. Jag ser därför fram emot att få samarbeta med Ola Nilsson och ta del av hans stora erfarenhet från en mängd olika branscher, sa Oscar Engelbert då i en kommentar.

Bara sex månader senare i juli i år ersattes Nilsson av bolagets ekonomichef Jarl Rudin som gick in i rollen som tillförordnad cfo.

– Jag vill tacka Ola för det fantastiska arbete han utfört, men i takt med att fler och fler pusselbitar nu faller på plats, är det naturligt att vi gör oss mindre beroende av externa konsulter. Ola kommer dock fortsatt att arbeta som senior advisor åt VD och styrelse, säger Oscar Engelbert, grundare och vd, Oscar Properties.

Erfaren cfo

Nu har Rudin klivit av den tillförordnade tjänsten och ersattes i dag av Per-Axel Sundström som nu blir ny cfo för bolaget. Sundström kommer närmast från Hembla där han haft samma samma roll.

– Bolaget kommer att ha stor nytta av den mångåriga erfarenhet och kompetens som Per-Axel innehar. Efter vad man ändå måste kalla en turbulent period, inte minst nu senast med den kritiserade delårsrapporten, ser jag fram emot den stabiliserande inverkan som jag är övertygad om att han kommer ha för oss. Per-Axel kommer att stärka bolagets ledning och ha en viktig roll i den fas bolaget nu är inne i, att stärka bolagets kapitalstruktur, skapa en stabil organisation och inte minst lägga grunden för att återupprätta ett långsiktigt förtroende för bolagets ekonomi- och finansfunktion. Därför känns det väldigt bra att få välkomna Per-Axel till oss, säger Peter Norman, styrelseordförande för Oscar Properties.

Per-Axel Sundström kommer även att ingå i koncernledningen.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se