Efter krisen – Engelbert tar hjälp av Batljan Oscar Engelbert & Iljia Batljan. Foto: Oscar Properties & SBB

Efter krisen – Engelbert tar hjälp av Batljan

Bostäder

15 november 2018

Nu blir Oscar Engelbert och Ilija Batljan branschens nya bostadsduo. De har skrivit ett nytt bostadsavtal.

 

Efter Oscar Properties fallande aktie och svåra ekonomiska tillstånd har nu bolaget tecknat ett avtal med SBB om ett samarbete kring bostadsproduktion.

Bolagen samarbete kring nyproduktion av bostäder i Karlskrona i området Gullberna. Samhällsbyggnadsbolaget står för marken, Oscar Properties projektleder och står för försäljning av bostäderna.

– Oscar Properties startades för att vi såg ett tomrum på bostadsmarknaden. Det saknades någon som ville bygga med design och arkitektur i fokus. I dag ser vi samma marknadsmisslyckande i många kommuner där det saknas en bostadsproducent som bygger kvalitetsbostäder för människor med vanliga plånböcker, den nischen tänker vi fylla, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

Nytt affärsområde

Detta projekt blir en del av det nya affärsområde där Oscar Properties ska bygga bostäder av hög kvalitet i tillväxtkommuner. Målsättningen är att bygga till ett pris som gör att de nya bostäderna konkurrerar med nybyggda hyresrätter.

– Oscar Properties har gjort stora avtryck på den svenska bostadsmarknaden genom grundarens entreprenörskap och fokus på arkitektur och design och vi bidrar gärna till bygget av kvalitetsbostäder i hela Sverige. Affären visar att de svenska regionstäderna och deras tillväxt är attraktiva och vi ser fram emot att tillsammans med Oscar Properties utveckla bostadsrätter intill befintligt bestånd samtidigt som vi i samma område tillsammans med KlaraBo utvecklar hyresrätter med investeringsstöd, säger Krister Karlsson, vice vd och fastighetsutvecklingschef på SBB.

Fortsatt samarbete

Projektet i Karlskrona är på 17 000 kvadratmeter BTA. Byggstart är planerat mot slutet av 2019. Avsikten är att Oscar Properties och SBB ska hitta fler projekt att samarbeta kring.

– Jag har länge varit imponerad av SBBs förmåga att snabbt ta fram byggrätter. Vi är båda entreprenörsdrivna bolag som kompletterar varandra perfekt för bostadsproduktion. Därför är det extra kul att vi efter en tids letade hittade ett spännande samarbete, förhoppningsvis får vi möjlighet att genomföra fler projekt tillsammans i framtiden, avslutar Oscar Engelbert.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se