Efter krisen – Concent lämnar börsen Björn Sahlström, vd, Concent. Foto: Concent

Efter krisen – Concent lämnar börsen

Ekonomi

13 september 2018

Efter år av ekonomiska problem har nu Concent fått klartecken att avnotera bolaget på börsen.

 

Concent har under flera år dragits med stora problem och varit kraftigt skuldtyngda och sålde under hösten 2017 stora delar av sitt fastighetsbestånd till Grundingen Fastighets AB för en kvarts miljon.

Detta hjälpte dock föga och bolaget har efter det bland annat inte kunnat betala tillbaka ett obligationslån på 200 miljoner.

Tidigare i år tappade de också en stor satsning i Huddinge när kommunstyrelsen beslutade att inte godkänna en förlängning av ett ramavtalet som skrevs 2015 för en vunnen markanvisning. Skälet var att Huddinge kommun inte bedömer att Concent har ekonomisk- eller organisatorisk förmåga att genomföra projektet.

Och nu har de fått godkänt att avnotera bolaget på börsen.

Bolaget offentliggjorde den 7 september ett beslut om att bolaget ansöker om avlistning från Nordic MTF. NGM-börsen har nu behandlat denna ansökan och beslutat att sista dag för handeln med Bolagets aktier på Nordic MTF ska vara den 12 oktober 2018.

Som tidigare nämnts kommer bolaget att återkomma med mer information så snart som möjligt om hur Bolagets aktier kan handlas efter den 12 oktober 2018.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se