Efter konkursen – Kedjan kan köpas upp Foto: PIxabay

Efter konkursen – Kedjan kan köpas upp

Ekonomi

18 oktober 2019

I förra veckan försattes kedjan i konkurs och konkursutförsäljningen i butikerna pågår. Enligt konkursförvaltaren finns det flera intressenter som vill köpa verksamheten. 

Musikkedjan 4Sound har totalt 19 butiker runt om i Sverige och i förra veckan begärdes kedjan i konkurs.

Förra året hade bolaget bakom 4Sound, Music Retail Sweden, en omsättning på 315 miljoner kronor. Men trots detta hade de stora lönsamhetsproblem, rörelseförlusten uppgick till 19 miljonoer kronor, en fördubblad förlust jämfört med 2017.

Konkursförvaltaren Mikael Kubu har fått ta emot ett antal intresseanmälningar från aktörer som vill lägga ett anbud på hela eller delar av verksamheten.

– Det finns en marknad för musikinstrument och det här är ett starkt varumärke och kundgrupp, säger han till Market.se och pekar på att 4sounds-koncernen varit en stor aktör för musikinstrument och innehaft ungefär 40 procent av marknaden.

Att en köpare kommer att rädda hela verksamheten ser han dock inte som troligt.

– Jag vill inte föregripa förhandlingarna. Många olika scenarion är möjliga, säger Mikael Kubu till Market, men menar att det även kan finnas flera lösningar, där till exempel enskilda butiker tas över lokalt.

Anbudstarten börjar idag och kommer att pågå under ett par veckor framöver.

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se