Efter ekonomikrisen – Tobin vinner pris Bild: Adam Mörk

Efter ekonomikrisen – Tobin vinner pris

Arkitektur

13 juni 2018

Efter veckor av rapporter om finansiella problem kan Tobin ändå glädjas. Nu har de vunnit ett designpris.  

Det är bolagets bostadsprojekt Etaget på västra Kungsholmen har vunnit första pris i tävlingen Design S – Swedish Design Awards 2018 i kategorin ”Arkitektur – realiserade projekt”.

Samtliga vinnare korades under måndagen 11 juni på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm där bland annat kulturministern Mikael Damberg medverkade.

Juryns motivering lyder:

"I en tät gatumiljö reser sig en inspirerad bostadsbyggnad som gjort till sin uppgift att återupprätta stadens dramatik, att ruska liv i kvarteren runtomkring. Byggnaden frossar i tomtens och täthetens många utmaningar, leker med volymer och material hela vägen upp till det gröna taklandskapets terrasser och avsatser, utsiktspunkter och gemensamhetsytor. I en miljö som fortfarande till viss del präglas av industri- och kontorslandskapens monotoni skapar denna arkitektur sin egen ordning och rytm, med en komplexitet vars referenser ligger både långt bak och långt fram i tiden."

– Vi är jätteglada och stolta över denna utmärkelse. Etaget är en byggnad i sann Tobin-stil vilket gör oss extra glada att just detta projekt har uppmärksammats. Vi lägger stor vikt vid design och vackra, hållbara material, vilket kännetecknar Etaget och vår vision att utveckla levande stadsdelar. Att få tilldelas Design S med stöd från hela designbranschen är därför otroligt roligt och ärofyllt för alla inblandade och är inte minst ett kvitto på att vi är en bostadsutvecklare med nytänkande design i fokus, säger Erik Karlin, vd Tobin Properties.

Etaget har skapats tillsammans med arkitekterna Kjellander+Sjöberg och landskapsarkitekterna Urbio. Inredningskonceptet har tagits fram av Koncept Stockholm.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se