Efter branden - Cecilia Fasth om Castellums arbete Cecilia Fasth, vd region väst, Castellum.

Efter branden - Cecilia Fasth om Castellums arbete

Stadsutveckling  

4 augusti 2017

I onsdags började det brinna i en av Castellums fastigheter. I går brann den ner till grunden. Nu berättar Cecilia Fasth, vd region väst, för World in Property om krishändelsen.

 

Det är en av fastigheterna i bolagets bestånd som ligger i industriområdet Åbro i Mölndal som efter en brand nu brunnit ner till grunden.

Det var en kraftig brand och räddningstjänsten gick ut med ett VMA på grund av brandröken. Grannar och alla i området uppmanades att hålla sig inomhus, stänga dörrar och fönster och inte vistas i eller in närheten av röken.

Lokalen låg på Kryptongatan 5 och när Cecilia Fasth, vd för Castellum region väst själv var där under torsdagen och tittade på skadorna hade det ännu inte brunnit klart.

- Det brann lite grann fortfarande på vissa ställen. Det här är ingen vanlig händelse för oss, vi har ett stort bestånd så det är klart att det har brunnit i våra fastigheter, men det är inte så vanligt att det brinner ner till grunden som i det här fallet, säger hon till World in Property.

Grov mordbrand

Än så länge är det oklart varför fastigheten fattade eld. Polisen har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand med anledning av att det är väldigt stora materiella skador.

- Byggnaden kommer att spärras av för att göra en teknisk undersökning. Men det kommer gissningsvis inte kunna göras förrän på fredag, när branden är släckt och det svalnat. Vi kommer inleda en förundersökning om grov mordbrand, det är stora värden som brinner upp. Sedan får vi se vad utredningen säger, berättade polisens presstalesperson Peter Adlersson för Aftonbladet under onsdagen.

Ersättningslokaler

Fram tills bolaget får svar på vad som orsakade branden jobbar nu Castellum bland annat med att se om de behöver lösa ersättningslokaler till hyresgästerna. Fastigheten är helt utbrunnen och kommer inte kunna gå att renovera.

- Vi har inte fått någon återkoppling på varför fastigheten började brinna så vad som händer nu vet vi inte. Till att börja med blir det här ett försäkringsärende så vi får se hur det kommer att lösas.

Trots att att det är en svår händelse både för bolaget och deras hyresgäster menar Cecilia Fasth att krisarbetet gått bra:

- Det har fungerat bra både i vår organisation och med räddningstjänsten. Sen kom ingen till skada under branden och det är huvudsaken.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se