Previous Next

Efter bolagsfusion - Serneke får avtal för kvarts miljard

Stadsutveckling

15 september 2017

Serneke Bygg slår ihop bolag för att effektivisera regionerna. Samtidigt får de nytt storkontrakt på bostäder.

 

Nu står det klart att Serneke Bygg AB gör fusion med sitt dotterbolag Serneke Bygg Öst AB. En anledning är för att effektivisera administration samt för att få Sernekes regioner att verka inom samma bolag.

Samtidigt som fusionsplanerna blivit kända har moderbolaget, Serneke Bygg, skrivit ett nytt kontrakt med Magnolia Produktion AB värt 266 miljoner kronor.

Serneke ska bygga fem flerbostadshus i Arlöv, strax norr om Malmö, med totalt 275 hyresrätter och en lokal för kommersiell uthyrning. Husen, som går under namnet Fasanen Burlöv, byggs i sex till sju våningar och i projektet ingår också anläggning av 188 markparkeringsplatser.

Bostäderna är planerade att stå klara före sommaren 2020.

– Vi är glada för ytterligare ett stort bostadsprojekt i region Syd där Serneke nu sedan en tid är väletablerat och på stark frammarsch. Magnolia är en kund vi hittat riktigt bra samarbetsformer med på riksplanet och det är med stor glädje vi nu startar ytterligare ett projekt ihop, säger Daniel Åstenius, vd på Serneke Bygg.

Projektering startar omgående och planerad byggstart för projektet är direkt efter årsskiftet i år. Kontraktet villkoras av att bygglov blir beviljat och att Magnolias försäljningsprocess går enligt plan.

– En hörnsten i vår verksamhet är att värna om både långsiktiga relationer och socialt hållbar utveckling. I Serneke har vi hittat en stabil partner och vi ser nu fram emot att fortsätta utveckla vårt redan goda samarbete, säger Fredrik Lidjan, vd, Magnolia bostad.

De 266 miljonerna inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2017.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se