Efter Arnhults VD-tillträde: Kursfall och spekulationer
Rutger Arnhults övertagande av VD-posten i Castellum fick tummen ner av marknaden. Under gårdagen utraderades 3,5 miljarder av bolagets värde i ett kursfall på 4,4 procent.

Efter Arnhults VD-tillträde: Kursfall och spekulationer

Ekonomi

12 januari 2022

Avpolleteringen av Biljana Pehrsson och Rutger Arnhults hastiga tillträde som ny VD för Castelum ledde till rejält kursfall för Castellum och en rad spekulationer om bolagets framtid.

Marknaden reagerade negativt på beskedet om VD-bytet i Castellum. Bolagets aktie föll med 4,44 procent under tisdagen, på en börs som generellt rekylerade uppåt efter en trist måndag. Det betyder att 3,5 miljarder av Castellums börsvärde raderades ut på en dag.

Flera stora ägare i bolaget utryckte förvåning över det hastiga VD-bytet.

Till DI sa Castellums fjärde största ägare Gösta Welandson att han är ”mycket förvånad”. Och nionde största ägaren Ilija Batljan förklarade för DI att han hade ”ingen koll” på varför VD-bytet görs.

VD-bytet öppnade också för spekulationer om att Castellum kan köpa upp Corem och bilda ett ännu större bolag med Arnhult som huvudman.

Rutger Arnhult kontrollerar 49 procent av rösterna i Corem. Enligt DI har hans bror Urban Terling ytterligare 16 procent i Corem. 

Till Bloomberg News har Rutger Arnhult tidigare kommenterat att "ett samgående vid något tillfälle kan vara vettigt".

Det blev under gårdagen även spekulationer om Castellums fortsatta ledning. Kommer Arnhult verkligen att sitta kvar som VD långsiktigt, som han uppgivit? Hur kommer ledningsgruppen att utformas? Och vad händer med styrelsen och planerna framåt?

DNB sänkte under tisdagen sin rekommendation gällande Castellum till behåll från tidigare köp.

I sin analys justerar DNB samtidigt ned riktkursen till 240 kronor från tidigare 280 kronor.

 Av Jörgen Hallström

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se